Rajnoch přispěl k výhře nad Slovinskem
Klub

Rajnoch přispěl k výhře nad Slovinskem

Redakce

V důležitém utkání kvalifikace pro MS 2010 Česko – Slovinsko 1:0, které se hrálo ve středu 15. října v Teplicích, nastoupil v základní sestavě českého národního týmu mladoboleslavský záložník Jan Rajnoch. Byl to jeho druhý oficiální reprezentační start a první v ostré kvalifikační bitvě. Odehrál celých devadesát minut a srdnatým výkonem přispěl k výhře. A navíc si osahal plac, na který za čtyři dny přivede s kapitánskou páskou mladoboleslavské mužstvo.

Sestava Česka proti Slovinsku: Zítka – Pospěch, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski – Sionko, Rajnoch, Jarolím (66. Šírl), Plašil – Fenin (81. Svěrkoš), Baroš (90. Kladrubský). Utkání v 63. minutě rozhodl gólem hlavou Sionko.

Jan Rajnoch před dvěma týdny oslavil sedmadvacáté narozeniny. S fotbalem začínal ve Spartě Praha, odkud v roce 2001 přišel na hostování poprvé do tehdejší druholigové Mladé Boleslavi. Později vystřídal Xaverov, Bohemians a Slovácko, aby se na počátku září 2006 ocitl podruhé v kádru FK Mladá Boleslav. V jejím dresu se vypracoval na současného kapitána mužstva a člena reprezentačního výběru Česka.

Oficiální reprezentační premiéru si odbyl v londýnském Wembley v přátelském utkání proti Anglii (2:2), do kterého nastoupil na závěrečnou čtvrthodinku. Proti Slovinsku vyběhl na hřiště poprvé v základní sestavě a poprvé v ostrém kvalifikačním boji. A poprvé si užil vítězství v národním dresu.

V Gambrinus lize odehrál celkem 150 utkání, ve kterých nastřílel 21 gólů, ačkoliv nastupoval v obranné či záložní formaci. V minulém mistrovském ročníku 2007/08 byl s jedenácti góly nejlépe střílejícím defenzivním hráčem Gambrinus ligy.

Fanshop banner