Druhý nejlepší útok proti nejlepší obraně
Klub

Druhý nejlepší útok proti nejlepší obraně

Redakce

Utkání 10. kola Gambrinus ligy FK Teplice – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 19. října od 15 hodin a autobusy s fanoušky odjíždějí z boleslavského městského stadionu ve 12 hodin. V utkání se střetne druhá nejlepší ligová obrana Teplic, která v této sezóně doma ještě nedostala gól, s druhým nejlepším ligovým útokem Mladé Boleslavi. Nastoupí proti sobě střelci Tomáš Jun a Luboš Pecka, každý z nich se třemi podzimními zářezy.

Na domácím hřišti, kterým je Stadion na Stínadlech, mají Tepličtí pátou nejlepší bilanci ze všech šestnácti účastníků Gambrinus ligy. Ze čtyř utkání třikrát vyhráli a jednou remizovali.

Na úvod sezóny Českým Budějovicím naložili 4:0, potom s Příbramí nečekaně hráli 0:0, Ostravu porazili 1:0 a Zlín 2:0. To znamená, že nedostali ani jeden gól a jejich skóre z domácích utkání 7:0 budí respekt.

Klubovým kanonýrem je Tomáš Jun se třemi góly. Všechny nastřílel v úvodním kole 3. srpna do českobudějovické branky. V jarní sezóně dal Mladé Boleslavi gól, kterým ale jenom zmírnil domácí prohru Teplic.
Dva góly dal, oba v posledním domácím utkání se Zlínem, stoper Martin Klein, který však kvůli trestu za čtyři žluté karty nemůže proti Mladé Boleslavi hrát. Po jednom gólu vstřelili Jiří Sabou a Jakub Mareš, jeden gól na teplické konto přidal plzeňský Smola trefou do vlastní sítě, čímž pomohl Teplickým v pátém kole k bodu z plzeňského hřiště.

V mladoboleslavském dresu nejvíce gólů nastřílel Luboš Pecka. Své tři podzimní trefy dal v posledních třech mistrácích Kladnu, Žižkovu a Příbrami. Po dvou gólech vstřelili Jakub Řezníček, Ludovic Sylvestre a Tomáš Poláček, který však v Teplicích nenastoupí kvůli trestu za čtyři žlutá napomínání. Jednou se do soupeřových sítí trefili Michal Papadopulos, Jan Rajnoch, Alex Mendy, Václav Procházka a Václav Kalina.

Teplice mají spolu s pražskou Slavií nejpevnější ligovou defenzívu. Inkasovaly pouze šest gólů. Mladá Boleslav je jenom o jeden gól horší a v žebříčku obdržených gólů je třetím nejúspěšnějším týmem Gambrinus ligy.

V porovnání střelecké potence je na tom Mladá Boleslav výrazně lépe než Teplice. Mladá Boleslav je se čtrnácti góly po pražské Slavii druhým nejlépe střílejícím týmem. Teplice mají čtvrtou nejhorší střeleckou bilanci. Daly dosud jen osm gólů. Slaběji střílely jenom tři mužstva z konce ligovém pořadí Kladno (6), České Budějovice (5) a Zlín (5).

Fanshop banner