Na body slabý víkend
Klub

Na body slabý víkend

Redakce

Z dorosteneckých týmů se dařilo více divizním, které neztratily ani bod. Naopak ligové áčko prohrálo a mladší céčko remizovalo, když ani jedno družstvo nestačilo na pražské soupeře v sešívaných dresech. Ještě horší víkend prožily žákovské týmy v lize i divizi, neboť ve čtyřech mistrovských zápasech získaly jenom jeden bod za remízu mladšího déčka.

Ve dnech 11.-12.10.2008 sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská a turnajová utkání s těmito výsledky:

SK Slavia Praha „B“ – FK Mladá Boleslav „A“dorost 2:1 (1:1)
Do slávistické sítě se trefil jen Bořil. Bližší informace o tomto zápase najdete v samostatném článku na webových stránkách FKMB.

VTJ Rapid Liberec – FK Mladá Boleslav „B“dorost 0:3 (0:2)
B dorost pokračuje ve své vítězné sérii, do utkání vstoupilo naše družstvo velmi dobře, již v 10. minutě vedlo po brankách Dragouna a Borovičky 2:0 a tím určilo ráz dalšího průběhu zápasu. I přes snahu domácích zkorigovat výsledek jsme po změně stran přidali ještě třetí branku, kterou dal Tvaroha.

SK Slavia Praha „B“ – FK Mladá Boleslav „C“dorost 2:2 (1:0)
C dorost získal v Praze cenný bod, utkání mělo slušnou úroveň, o kterou se dobrým výkonem přičinilo i naše družstvo. Domácí do přestávky vedli 1:0, po změně stran Boček vyrovnal. Slavia se dostala opět do vedení, Dvořák pro náš tým svým gólem zajistil zaslouženou remízu.

VTJ Rapid Liberec – FK Mladá Boleslav „D“dorost 0:4 (0:1)
Především v I.poločase nám přechod na umělou trávu dělal problémy. Měli jsme sice více ze hry, ale byly v ní nepřesnosti. Tři šance jsme neproměnili, až Šimek hlavou po rohovém kopu vstřelit vedoucí branku zápasu. Po změně stran se hra zlepšila, dvakrát se střelecky prosadil Horák, jeden gól přidal Pop. Velmi dobrý zápas sehrál Hrdý.

1.FK Příbram – FK Mladá Boleslav „A“žáci 4:2 (1:2)
Smolné utkání sehráli naši ligoví žáci v Příbrami. Do přestávky jsme si vytvořili tlak, z kterého jsme vytěžili dvě branky, o které se postarali Eliáš a Tvrzník. Ve II.poločase soupeř hru vyrovnal a vše směřovalo k remíze. Těsně před koncem jsme však inkasovali z problematické penalty na 3:2 a v závěru, kdy jsme se snažili o vyrovnání, soupeř vstřelil čtvrtou branku.

FC Zenit Čáslav – FK Mladá Boleslav „B“žáci 2:1 (2:0)
Naše družstvo bohužel tento zápas nezvládlo. Hned v úvodu jsme chybovali, dvakrát zaváhala naše obrana a domácí získali dvoubrankové vedení. Po změně stran se hra našeho družstva zlepšila, Lacek snížil, ale vyrovnávající branku se nám nepodařilo vstřelit, i přes šance, které jsme si vytvořili.

1.FK Příbram – FK Mladá Boleslav „C“žáci 3:0 (1:0)
Do přestávky jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem, své dvě šance jsme neproměnili, domácí nás potrestali po signálu z rohového kopu. Po změně stran jsme do inkasované druhé branky hráli dobře, po ní nás Příbram až do konce zápasu už přehrávala a střelou z dálky ještě upravila na konečných 3:0.

FC Zenit Čáslav – FK Mladá Boleslav „D“žáci 1:1 (1:1)
Do tohoto zápasu vstoupilo naše družstvo velmi dobře, úvodní tlak dokázali naši mladší žáci korunovat vedoucí brankou, kterou dal Novotný, domácí se před naší branku dostávali sporadicky, přesto se jim podařilo vyrovnat. Další příležitosti ke skórování jsme bohužel neproměnili. Po změně stran se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách, ale rozhodující branka již nepadla.

FK Mladá Boleslav „E“žáci – FC Tuchoraz 14:0 (6:0)
„E“ žáci si po jednoznačném průběhu tohoto zápasu s chutí zastříleli, 4x se trefil Horáček, po třech brankách přidali Novák a Klíma, po jedné Jeníček, Rudzan, Čejka a Charvát.

Výsledky družstev minikopané :

Krajský přebor starších přípravek :
FKMB „A“ – FK Pěnčín-Turnov „A“ 1:1 Kalabis
FKMB „A“ – FK Pěnčín-Turnov „B“ 3:1 Kalabis 2,Prokorát
FKMB „B“ – FK Pěnčín-Turnov „A“ 0:4
FKMB „B“ – FK Pěnčín-Turnov „B“ 2:2 Somr,vlastní
FKMB „C“ – FK Pěnčín-Turnov „A“ 0:2
FKMB „C“ – FK Pěnčín-Turnov „B“ 8:0 Volf P. 2,Světlík 2,Hrdlička 2, Poliak,Rakouský

Více o činnosti družstva FKMB roč.99 na www.fkmb99.cz.

Krajský přebor mladších přípravek čili Pojizerská liga:
FK Baumit Jablonec „A“ – FKMB „A“ 0:10
FK Baumit Jablonec „B“ – FKMB „A“ 0:16
FK Baumit Jablonec „A“ – FKMB „B“ 0:6
FK Baumit Jablonec „B“ – FKMB „B“ 0:7

V 7. kole Pojizerské ligy zavítali osmiletí hráči FK Mladá Boleslav (ročník narození 2000) do Jablonce nad Nisou, kde proti nim nastoupili hráči o ročník mladší. Průběh utkání vyzněl jasně ve prospěch mladoboleslavského družstva.
Góly za FK Mladá Boleslav"A": Zmij 8, Voháňka 6, Kysela 3, Salač, Strouhal, Pavliš a Štác po 2, Mísař 1.
Góly za FK Mladá Boleslav"B": Vitmajer 6, Jelínek a Skuček po 2, Chaloupka, Rašovský a Krčmařík po 1.

Malí fotbalisté však nežijí jenom fotbalem. Minulý týden změnili rytmus tréninků a přírodní trávu boleslavského stadionu vyměnili za přírodní povrch v městském lesoparku Štěpánka. Kluci si pochvalovali různé hry typu lanové pyramidy. Dřevěné i betonové schodů a slalom mezi stromy jim nahradily umělé překážky tréninkových pomůcek.
Stihli také navštívit aquapark v Jičíně, kde za pomoci skvělých cvičitelek z boleslavského klubu sportovního aerobiku dostali pěkně do těla, ale také si užili jízdu tobogánem a příjemný účinek relaxační vířivky.

Fanshop banner