Po druhé prohře přišli o půlku náskoku
Klub

Po druhé prohře přišli o půlku náskoku

Redakce

Boleslavští dorostenci inkasovali druhou porážku v této sezóně a jejich náskok v čele ligové tabulky se o polovinu ztenčil. S pražskou Slavií sehráli sice vyrovnaný souboj, ale nedůraznou a nepřesnou koncovkou se připravili o bodový zisk. I když zůstali první v pořadí, tak Liberec na ně ztrácí už jen dva body. Nejbližší mistrovské utkání hrají doma s Novým Bydžovem.

Utkání mělo fotbalovou kvalitu a svižné tempo. Průběh prvního poločasu byl vyrovnaný. Do vedení se Slávisté dostali šťastně v 18. minutě. Po standardní situaci ve zmatcích před boleslavskou brankou doklepl odražený míč k tyči Kanavalovy branky důrazný Pázler – 1:0.

Vyrovnání měl na kopačce Dudka, ale zamířil přímo do rukavic brankáře. Boleslavští změnili skóre až ve 36. minutě. Po dlouhém Kanavalově výkopu šel důsledně za míčem Bořil, slávistický brankář Mejzr zazmatkoval a boleslavský útočník snadno vyrovnal – 1:1.

Těsně před přestávkou se ocitl v obrovské šanci Chramosta, ale zdánlivě jasnou situaci řešil lajdácky a gólmana bohužel neprostřelil.

Přestože Boleslavští začali druhý poločas aktivněji, tak kýžený vedoucí gól nedali. Nejblíže mu byl Kučera, kterému však ve skluzu na Zahustelovu příhrávku scházely centimetry. V 73. minutě se Slávisté prokombinovali po pravém křídle na dostřel boleslavského brankáře a toho po Šrámkově centru překonal naneštěstí vlastním gólem spoluhráč Vorasický – 2:1.

V závěrečné čtvrthodince se boleslavští fotbalisté tlačili k soupeřově brance, ovšem bez efektu. Většinu akcí táhl po pravé straně Zahustel, z jehož centrů promarnili postupně největší příležitosti Chramosta, který mířil vedle, Kubát, jenž přestřelil, a v nastaveném čase Bořil, když se netrefil z malého vápna.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický (76. Pečínka), Bým, Bílý, Rýdl (46. Rudzan) – Zahustel, Smetana, Kučera (64. Šíma, 79. Kubát), Dudka – Chramosta, Bořil.

Sestava FK Slavia Praha“B“: Mejzr – Pospíšil, Vodrhánek, Hell, Galus – Hájek (89. Čižikov), Duranski, Šrámek, Grohol (46. Mráz) – Pázler (90. Žák), Zákostelský (61. Paprčiak)

Góly: 18. Pázler, 73. vlastní Vorasický – 36. Bořil

Fanshop banner