Pěti góly si výrazně vylepšili skóre
Klub

Pěti góly si výrazně vylepšili skóre

Redakce

Značně posílená sestava měla prvoligové parametry a tak si snadno poradila s letohradským soupeřem a nasázela mu pět gólů, to znamená rekordní počet v této sezóně ČFL. Líbilo se to divákům i trenéru Hlouškovi. Dalším kladem byla korektní hra, kterou sudí Černý přerušoval pouze kvůli běžným faulům vyplývajícím ze soubojů o míč. Za celých devadesát minut nevytáhl ani jednou kartu.

Kanonáda začala už v 8.minutě. Opiela nádhernou střelou z dálky trefil tyč, odražený míč získal Řezníček a z jeho centru gólově hlavičkoval Nečas – 1:0.

V 16. minutě Opiela přes šířku hřiště přihrál Řezníčkovi, jehož centr na malém vápně nepřesně zakončil Kysela. Ten za dvě minuty obehrál D.Stejskala, probil se do šestnáctky a přihrál Řezníčkovi, který branku netrefil.

Ve 22. minutě Rompotlovu rozehrávku vystihl Táborský a rozehrál ofenzivní akci ve spolupráci se Svobodou. Jeho střela se od bránících letohradských hráčů odrazila k Táborskému, který s přehledem dal gól – 2:0.

Letohradští téměř půl hodiny stříleli hodně nepřesně. Teprve ve 27. minutě přinutili brankáře Šedu k zákroku, ale s Čadovou střelou moc práce neměl. Další Čadova rána ve 38. minutě skončila také v Šedově náruči. Dvě minuty před tím po Nečasově přihrávce Kysela z voleje líznul letohradské břevno. Tři minuty před přestávkou po Sedláčkově trestňáku přestřelil Rolko z pár kroků branku.

První akce druhého poločasu přinesla zvýšení skóre. Řezníčkův centr Ševinský nezištně přiťuknul Sedláčkovi a jeho střela se od tyče odrazila do letohradské sítě – 3:0.

Tím bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Letohradští Čada a Hundák shodně trefili prostředek boleslavské branky, kde stál připravený Šeda. To Boleslavští pálili mnohem nebezpečněji. V 61. minutě Kyselovu akci završil Opiela bombou do břevna. V 67. minutě Kyselův centr hlavičkoval Řezníček vedle.

V 68. minutě se boleslavským fotbalistům povedla pohledná akce po pravé straně. Začal ji Nečas perfektním uvolněním Svobody, ten měl v soupeřově trestném území spousty času rozmyslet si přihrávku a připravil šanci Řezníčkovi, který z malého vápna nezaváhal – 4:0.

Po Opielově trestňáku, který brankář Kykal s obtížemi vyrazil, se Letohradští opakovaně dostali na dostřel boleslavské branky. Svižnou akci nepřesně zakončil D.Stejskal, trestňák poslal Valta vedle horního růžku a bombu M.Stejskala vyrazil Šeda.

Závěr utkání byl opět v mladoboleslavské režii. V 86. minutě začal ofenzívu Holub přihrávkou Ševinskému, ten poslal po pravém křídle Nečase a naběhl si na jeho centr před branku. Ševinského přesná hlavička podtrhla gólový účet – 5:0. I když to nebyla poslední gólová šance utkání. V 90. minutě připravil Sedláček ideální palebnou pozici Holubovi, ale ten z deseti metrů těsně minul…

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Ševinský, Rolko, Horák – Nečas, M.Sedláček, Opiela, Kysela (73. Kadlec) – Táborský (78. Schubert), Řezníček (83.Holub). Připraveni ještě byli Martínek a Pokorný.

Sestava FK OEZ Letohrad: Kykal – Lukeš, Rompotl, Valta, Kail (62. Ujec) – David Stejskal, Řehák (62. Gerža), Čada, Adam – Hundák (78. Mirek Stejskal), Kočí. Připraveni ještě byli Petr a Pěnička.

Góly: 8. Nečas, 22. Táborský, 46. M.Sedláček, 68. Řezníček, 86. Ševinský

Rozhodčí: Černý – Šedivka, Štumpf

Diváků: 150

Fanshop banner