Boleslav je druhá podobně jako předloni
Klub

Boleslav je druhá podobně jako předloni

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou v aktuálním pořadí Gambrinus ligy na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Slavii Praha. Podobně dobře na tom byli předloni. Ovšem před čtyřmi roky v prvním ligovém podzimu se po devátém kole Boleslavští krčili u dna tabulky a vedení klubu se proto rozhodlo vyměnit trenéry. A jak tomu bylo v ostatních podzimních sezónách po devátém kole? Není bez zajímavosti si to připomenout.

Na podzim 2004 po devátém kole byla Mladá Boleslav předposlední s pěti body za jednu výhru (doma nad Jabloncem 1:0) a dvě remízy (doma s Teplicemi 0:0 a Slavií Praha 1:1) při vysoce pasivním skóre 5:13. Hůře na tom bylo jenom Slovácko s jedním bodem, ale při disciplinárním odpočtu dvanácti bodů. A tak se po devátém kole poroučela trenérská dvojice Bokša se Zajícem a přišli Uhrin jr. s Čuhelem. Noví trenéři začínali utkáním ve Zlíně, kde v desátém kole Mladá Boleslav remizovala 2:2. Nakonec se v premiérovém ročníku 2004/05 zachránila, když na čtrnáctém místě měla šest bodů odstup od druholigové propasti.

Na podzim 2005 po devátém kole byla Mladá Boleslav pátá se čtrnácti body a aktivním skóre 18:16. Z devíti mistráků čtyřikrát vyhrála a dvakrát remizovala. Také tenkrát v desátém kole cestovala do Zlína. Po mizerném výkonu prohrála 0:2. Tehdejší trenér Uhrin jr. bezprostředně po prohře běsnil tak, že se ho bál i štáb České televize. Na konci ročníku 2005/06 však byla Mladá Boleslav druhá s právem účasti v předkole Ligy mistrů.

Na podzim 2006 po devátém kole byla Mladá Boleslav druhá s dvaadvaceti body za vedoucím Libercem, který měl jeden bod náskok. Z devíti odehraných utkání sedmkrát vyhrála a jednou remizovala při jasně aktivním skóre 15:4. V desátém kole doma porazila České Budějovice 4:2 a protože Liberec prohrál v Příbrami, poskočila Mladá Boleslav do čela Gambrinus ligy. Pod Uhrinovou taktovkou patřila k favoritům na titul. Na konci ročníku 2006/07 však byla třetí (získala stejně bodů jako druhý Liberec a čtvrtá pražská Slavia) s právem účasti v Poháru UEFA.

Na podzim 2007 po devátém kole byla Mladá Boleslav pátá s patnácti body za čtyři výhry a tři remízy se skóre 12:7. Po nepovedeném startu do sezóny skončil už po pátém ligovém kole trenér Zajíc a přišel Ščasný. S ním Mladá Boleslav v desátém kole doma nečekaně prohrála s tehdy předposledním Libercem 0:2 a v tabulce si o jedno místo pohoršila. Klesala pořadím i nadále až na osmou příčku a v březnu 2008 po domácí prohře se Spartou trenér Ščasný skončil. Na konci ročníku 2007/08, který dohrála s trenérem Stannerem, byla sedmá se třináctibodovým odstupem na umístění opravňující k účasti v evropských pohárech.

Podzim 2008 po devátém kole pro Mladou Boleslav vypadá slibně. Je druhá s dvaceti body při skóre 14:7. Jak na tom asi bude 30. května 2009 po třicátém kole Gambrinus ligy?

Fanshop banner