Dorostenec Horák dal šest gólů
Klub

Dorostenec Horák dal šest gólů

Redakce

Kanonýrem prvního říjnového víkendu byl mladší dorostenec Matěj Horák se šesti trefami do náchodské branky. Dorostenci neprohráli ani jedno ze čtyř mistrovských utkání a obě starší družstva si udržela vedení ve svých soutěžích, to znamená české dorostenecké lize a divizní C skupině. Žákovští fotbalisté ve třech z pěti mistrovských utkání remizovali.

Ve dnech 4.-5.10. sehrála mládežnická družstva FK Mladá Boleslav mistrovská a turnajová utkání s těmito výsledky:

FK Baumit Jablonec – FK Mladá Boleslav „A“dorost 0:2 (0:2)

V prvním poločase o vítězství rozhodli Zahustel a Vorasický. Bližší informace o tomto zápase najdete v samostatném článku na webových stránkách FKMB.

FK Mladá Boleslav „B“dorost – FK Náchod - Deštné 3:0 (2:0)

B dorost si dokázal i v dalším utkání poradit se svým soupeřem z Náchoda, brzy po zahájení zápasu vstřelil Volf úvodní branku, do přestávky přidal ještě jednu Štěpánek. Po změně stran se hrálo i nadále pod taktovkou našeho týmu, v závěru upravil David Šťastný na konečných 3:0.

FK Baumit Jablonec – FK Mladá Boleslav „C“dorost 4:4 (1:0)

Po dramatickém průběhu utkání skončil tento souboj mladších dorostenců asi zaslouženou remízou. I přes kvalitní hru do poločasu jsme inkasovali branku po chybě v rozehrávce. Své šance jsme bohužel neproměnili. Po změně stran jsme dostali dva slepené góly a s naším družstvem to vypadalo špatně. Koubek z penalty snížil na 3:1, Klíma z trestného kopu 3:2, domácí z penalty zvyšovali na 4:2, Klain a Boček dokázali svými góly uzavřít skóre na 4:4.

FK Mladá Boleslav „D“dorost – FK Náchod - Deštné 8:1 (6:0)

Jednoznačné utkání v režii našeho družstva, po celou dobu zápasu převaha korunovaná osmi góly, další šance zůstaly nevyužity. Střelecky se blýskl Matěj Horák, autor šesti branek, po jedné přidali Votápek a Randák.

FK Mladá Boleslav „A“žáci – FC Hradec Králové 2:2 (1:0)

Utkání s kvalitním soupeřem z horní poloviny tabulky žákovské ligy nakonec skončilo remízou. Do přestávky jsme se ujali vedení po pěkné akci, kterou zakončil Eliáš vedoucí brankou, ještě minimálně dvě šance ke skórování jsme neproměnili. Po změně stran a nedůslednosti v našich obranných řadách hosté otočili skóre zápasu na 1:2, po standartní situaci se nám přeci jen podařilo vyrovnat Tvrzníkem na 2:2.

FK Mladá Boleslav „B“žáci - Svitavy 1:1 (0:1)

Naše družstvo bylo po celou dobu zápasu lepším týmem, dobře kombinovalo, ale střelecky jsme se ve střelecky dobrých pozicích nedokázali prosadit. Hosté po našem zaváhání těsně před přestávkou z pokutového kopu skórovali. Po změně stran jsme se opět tlačili před soupeřovu branku, vyrovnávající branku vstřelil těsně před koncem Houžvička.

FK Mladá Boleslav „C“žáci – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Hrálo se vyrovnané utkání, do přestávky měla obě družstva po jedné šanci, po změně stran se nejdříve prosadili hosté z Hradce Králové, vyrovnání zařídil Saéz, když proměnil svůj samostatný nájezd na brankáře hostí.

FK Mladá Boleslav „D“žáci - Svitavy 4:0 (2:0)

I když se podle výsledku zdá, že šlo o jednoznačnou záležitost, nebylo tomu tak. Hosté se představili jako sympatické, kvalitní družstvo, střelecky se však nedokázali prosadit. Do přestávky jsme se ujali vedení po dvou brankách Kopala, po změně stran se střelecky prosadili ještě Zörkler a Tomašov. Náš tým podal velmi dobrý výkon.

Bohemia Poděbrady – FK Mladá Boleslav „E“žáci 0:5 (0:0)

„E“ žáci zatím nenašli ve své soutěži přemožitele, a i tentokrát dokázali na hřišti Bohemia Poděbrady zvítězit, dvakrát se trefil Novák, po jedné brance přidali Jeníček, Horáček a Rudzan.

Výsledky družstev minikopané :

Krajský přebor starších přípravek :

FK Baumit Jablonec „A“ – FKMB „A“ 0:0 Vávra, Musil

FK Baumit Jablonec „A“ – FKMB „B“ 1:2 Vávra, Průša

FK Baumit Jablonec „B“ – FKMB „A“ 0:1 Prokorát

FK Baumit Jablonec „B“ – FKMB „B“ 0:1 Vávra

FK Baumit Jablonec „A“ – FKMB „C“ 5:0

FK Baumit Jablonec „B“ – FKMB „C“ 0:3 Poliak, Čejka, Volf Petr

Více o činnosti družstva FKMB roč.99 na www.fkmb99.cz.

Krajský přebor mladších přípravek :

FKMB „A“ – Arsenal Česká Lípa „A“ 3:0

FKMB „A“ – Arsenal Česká Lípa „B“ 7:0

FKMB „B“ – Arsenal Česká Lípa „A“ 8:0

FKMB „B“ – Arsenal Česká Lípa „B“ 5:0

Fanshop banner