Boleslav vystřílela vedení v Gambrinus lize
Klub

Boleslav vystřílela vedení v Gambrinus lize

Redakce

V utkání třetího s desátým aktuálního pořadí Gambrinus ligy byl boleslavský tým favoritem. Tento fakt spolu s prosluněným nedělním odpolednem slibovaly zajímavou podívanou. Načal ji po půlhodině Procházka vedoucím gólem. Po přestávce se k němu přidali Kalina s Peckou. Mladá Boleslav poprvé v této sezóně nastřílela soupeři tři góly. Proměněná příbramská penalta boleslavské putování do čela Gambrinus ligy nezarazila.

Od první minuty boleslavští fotbalisté kontrolovali hru. Z první akce byl blízko gólu Řezníček, ale neprosadil se, stejně jako vzápětí Kalina. Ve 3. minutě rozehrávali Příbramští dva rohové kopy, ani s jedním neměl Miller práci. Vzápětí na druhé straně získal první boleslavský roh Poláček. Rozehrál ho Sylvestre a z pár kroků od branky nepřesně zakončil Pecka.

Potom dvakrát nepřesně střílel Rajnoch, poprvé po přihrávce Sylvestreho, podruhé z trestňáku za faul Štochla na Pecku. Boleslavského brankáře nepřekvapil Klesa střelou z velké dálky.

Teprve ve 30. minutě dostala boleslavská herní převaha gólové potvrzení. Mendyho unikajícího podle pravé postranní čáry Příbramští faulovali a trestný kop rozehrával Poláček. Jeho centr šikovně před brankou hlavou líznul Procházka – 1:0.

Příbramští na inkasovaný gól odpověděli Borkovou střelou, Miller ji zkrotil až nadvakrát. Ve 39. minutě předvedli svižnou akci Mendy s Kalinou, k dokonalosti chybělo gólové zakončení.

Druhý poločas začal sice zase boleslavskou aktivitou, ale ve 49. minutě se Příbramští z ničeho ocitli v obrovské šanci. Borka před brankou v poslední chvíli přehlavičkoval Kalina, ale míč se dostal k Fantišovi, jenž se naštěstí netrefil.

Boleslav přidala. Mendyho ránu z šestnáctky Michalík vyrazil s obtížemi na roh a po jeho rozehrání Poláčkem se Rajnoch neprosadil z malého vápna. V rychlé akci podle pravé lajny Mendy přihrál Řezníčkovi, který bez přípravy trefil Michalíka. Po rohovém kopu lehký oblouček Poláčka sebral před dotírajícími boleslavskými útočníky Michalík.

V 58. minutě nechala boleslavská obrana Huňu nekrytého před brankou, ale on ji hlavou netrefil.

V 61. minutě se probíjel před příbramskou branku Řezníček. Obránci jej vytlačili ze střeleckého úhlu, on však stačil zpětnou přihrávkou připravit střeleckou pozici Kalinovi, který z hranice trestného území vystřelil. Michalík ránu jenom ztlumil a míč přes něho obloukem zapadl podruhé do sítě – 2:0.

Poklidné směřování boleslavského týmu ke třem bodům narušil v 77. minutě příbramský kapitán. Když v běžeckém souboji uvnitř šestnáctky padli Pecka s Klesou, tak rozhodčí napomenul boleslavského hráče žlutou kartou a proti Millerově brance nařídil penaltu. Huňa ji proměnil – 2:1.

Na tradičně dramatický závěr to vypadalo jenom šest minut. V 83. minutě Procházka přehodil příbramskou obranu, Kysela zachoval klid a přeloboval vybíhajícího brankáře. Trefil se však do břevna. U odraženého míče byl první Pecka a hlavou ho doklepl konečně tam, kam podle většiny lidí přítomných na mladoboleslavském stadionu patřil – 3:1.

Příbramští nepřestávali kousat. Rozhodčím vymyšlený trestňák poslal Costa před boleslavskou branku, kde ho hlavou usměrňoval Štochl k tyči, ale Miller bravurně vytlačil na roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval nebezpečně Huňa a Miller opět zazářil.

V 87. minutě Papadopulos kličkou uvnitř příbramského vápna opil Müllera i Michalíka, ale místo opuštěné branky nastřelil nohy ležícího brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Janíček, Procházka, Mach - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Poláček (82. Kysela) – Řezníček (66. Papadopulos), Pecka (88. Táborský).

Sestava 1.FK Příbram: Michalík - Knakal, Müller, Štochl, Mišun - Klesa, Borek (66. Costa), Tarczal, Pleško (60. Kalabiška) – Huňa, Fantiš (62. Oliveira).

Góly: 30. Procházka, 61. Kalina, 83. Pecka – 77. Huňa (penalta)

ŽK: Janíček, Řezníček, Poláček – Knakal

Rozhodčí: Kocourek – Slavík, Gallo

Diváků: 4560

Fanshop banner