Čtvrtá prohra venku
Klub

Čtvrtá prohra venku

Redakce

Boleslavští junioři po těsné prohře v Karlových Varech zůstávají ve spodní třetině tabulky ČFL a jsou stále bez venkovního vítězství. Nelichotivou bilanci jim nepomohl zlomit ani zkušený Radim Holub, který se na hřiště vrátil po zranění kolena. Z pěti mistráků na soupeřových hřištích urvali pouze jeden bod za bezgóĺovou remízu v polovině září v duelu se Spartou Krč. Nejbližší utkání je čeká doma s Letohradem.

V nedělním dopoledni do zápasu vpadli s trochu větší chutí Karlovarští. V úvodní pětiminutovce dvakrát ohrozil Kubáskovu branku Janáček. První střelu boleslavský brankář kryl, hlavička v 5. minutě těsně přeletěla břevno. V 7. minutě Kubásek opět zachraňoval boleslavskou branku v poslední chvíli.

Počáteční karlovarský nápor uvadl a ke slovu se dostali i mladoboleslavští hráči. Trestňák Sedláčka z pětadvaceti metrů skončil rohovým kopem, který karlovarský brankář Četverík vyboxoval do bezpečí. Ve 14. minutě po hlavičce Mašanského z malého vápna uchránil karlovarský gólman jen se štěstím čisté konto.

V 18. minutě boleslavskou akci zakončil jedovatou střelou Ganugrava, kterou Četverík vyrazil na roh a i když po jeho rozehrání pokračovalo boleslavské atakování soupeřovy branky, zůstalo i tentokrát bez gólového efektu. Ve 23. minutě boleslavská obrana odolala dvěma slepým rohovým kopům.

Ve 30. minutě karlovarskou brankou otřáslo nastřelené břevno a o dvě minuty později Sedláček nebezpečnou ranou pořádně zaměstnal Četveríka. Ve 38. minutě po Tichotově rohovém kopu pro změnu zazvonila tyč Kubáskovy branky a Oslovič v ukvapené dorážce netrefil z malého vápna boleslavskou síť.

V závěru prvního poločasu při obléhání boleslavské branky rozehrávali Karlovarští opět v jedné minutě dva slepené rohy, ale Kubáska nepřekonali.

Dvě minuty po změně stran těsně vedle vystřelil Kotáb, čerstvý muž v karlovarské sestavě, jenž o čtvrt hodiny později rozhodl utkání.

Osudový moment nastal v 63. minutě. Centr Hrubého vyrazil Kubásek naneštěstí přímo ke Kotábovi a ten z hranice šestnáctky propálil všechny bránící hráče a trefil gól – 1:0. Jak se později ukázalo, byl vítězný. Boleslavští na něj neodpověděli, přestože na závěrečné minuty trenér Hloušek posílil ofenzívu čerstvými hráči.

Karlovarští byli naopak při chuti a blízko navýšení výhry byl Janáček, jehož povedená střela ze dvaceti metrů těsně minula Kubáskovu branku. Na skóre se nic nezměnilo ani v tříminutovém nastavení.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Svoboda, Martínek, Murárik, Horák – Kadlec (66. Holub), Ganugrava, Murárik, Sedláček. – Chramosta (86. Zahustel), Mašanský (75. Schubert).

Sestava FC Buldoci Karlovy Vary: Četverík - Řezáč, Tichota, Oslovič, Kubice - Hrubý, Janáček (83. Nerad), Vondráček, Mičkal (46. Kotáb) – Tafat (76. Geňo), Chod.

Gól: 63. Kotáb

ŽK: Geňo


Rozhodčí: Rožec - Vinter, Živnůstka

Diváků: 250

Fanshop banner