Zahustel s Vorasickým rozhodli za poločas
Klub

Zahustel s Vorasickým rozhodli za poločas

Redakce

Boleslavští dorostenci výhrou nad jabloneckým soupeřem protáhli sérii neporazitelnosti na šest mistrovských utkání v nepřerušené řadě a udrželi si na čele ligové tabulky čtyřbodový náskok před pražským Meteorem a pětibodový před Slovanem Liberec. Boleslavské vítězství se zrodilo již v prvním poločase a góly dávali Zahustel svůj sedmý a Vorasický premiérový v této sezóně.

Hned v úvodu se dvakrát prosadili Jablonečtí přes pravou stranu boleslavské obrany, ale v koncovce byli nepřesní. Odpovědí byl ve 4. minutě boleslavský útok po pravé straně. Zahustel však neprostřelil brankáře.

Ve 13. minutě po zaváhání stopera Býma získali Jablonečtí rohový kop. Vzápětí kopali další, ale ani při jednom vážněji neohrozili Kanavala.

Ve 23. minutě Smetana velmi rychle rozehrál standardní situaci, Rýdl křížnou přihrávkou přenesl hru vpravo na Zahustela, jenž se trefil přesně podle gólmana do jablonecké branky – 0:1. Už ve 27. minutě opět vydařeně centroval Rýdl. Tentokrát přímo ze standardní situace našel v jablonecké šestnáctce Vorasického, který nekompromisně hlavou zvýšil – 0:2.

Ve 32. minutě se rozhozenou boleslavskou obranou dostali jablonečtí hráči až před Kanavala, ale jejich střelec netrefil branku. V závěru poločasu Bořil a později Dudka z nadějných postavení přestřelili.

Po změně stran měli první velkou šanci Jablonečtí, ale jejich útočník Zeman těsně minul Kanavalovu branku. Vzápětí Jablonečtí zahrozili po rohovém kopu.

V 55. minutě Bořil prokličkoval přes dva protihráče, obešel i brankáře, ale dostal se s míčem do velmi nesnadné střelecké pozice a tak neskóroval. V 69. minutě Kubát individuální průnik zakončil střelou těsně vedle.

Dvacet minut před koncem se boleslavská obrana dostala na chvíli pod tlak. Mimojiné odolala dvěma rohovým kopům v jedné minutě. V závěru však byli blíže dalšímu gólu Boleslavští.

V 75. minutě dlouhý nákop z poloviny hřiště prodloužil Zahustel na Kubáta, ale jeho střelu gólman kryl. Pět minut před koncem vyslal Kubát do šance Jeníka, ten se střetl s vybíhajícím gólmanem a musel být pro zranění vystřídán. Také proto rozhodčí nastavil pět minut nad běžnou hrací dobu. Na skóre to však vliv nemělo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bým, Pečínka, Rýdl – Zahustel, Smetana, Dudka, Šíma (82. Rudzan) – Kubát (92. Bílý), Bořil (71. Jeník, 85. Tvaroha).

Góly: 23. Zahustel, 27. Vorasický.

ŽK: Štěpánek – Pečínka

Rozhodčí: Vitner

Fanshop banner