V neděli je ve hře první místo v lize
Klub

V neděli je ve hře první místo v lize

Redakce

Utkání 9. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – 1.FK Příbram se hraje v neděli 5. října od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. V bitvě třetího s desátým se střetnou týmy s kvalitními defenzívami, neboť v dosavadních osmi zápasech boleslavská obrana inkasovala jen šestkrát a příbramská devětkrát. Když Mladá Boleslav vyhraje, posune se minimálně na čtyřiadvacet hodin do čela Gambrinus ligy.

V aktuálním pořadí Gambrinus ligy je FK Mladá Boleslav třetí. Má shodný bodový zisk s druhou Spartou Praha a zaostává o dva body za vedoucí Slavií Praha. Vedoucí dvojice hraje pražské derby až v pondělním podvečeru.

Porazit Příbram však není snadný úkol. Je sice pátým nejhorším týmem v bilanci z venkovních hřišť, kde ve třech zápasech nedala ani jeden gól a získala jeden bod za bezgólovou plichtu v Teplicích, ale zároveň patří k mužstvům s nejlépe organizovanou defenzívou.

Příbramským nadějím na úspěch v utkání s Mladou Boleslaví také nahrává, že v realizační týmu má dva členy, kteří nedávno působili v Mladé Boleslavi. Italskému hlavnímu kouči Massimo Moralesovi pomáhají asistenti Petr Čuhel a Jiří Ryba. Někdejší brněnský fotbalista Čuhel přišel do Mladé Boleslavi na podzim 2004 jako spolupracovník trenéra Dušana Uhrina jr. a později asistoval i Zajícovi a Ščasnému. Od léta 2007 působil v Mladé Boleslavi jako kondiční trenér bývalý desetibojařský reprezentant Jiří Ryba. Když v březnu 2008 padl hlavní trenér Zdeněk Ščasný, skončili s ním u mladoboleslavského mužstva i Čuhel s Rybou. Oba se tak po pěti měsících vracejí do prostředí, které velmi dobře znají, stejně jako hodně vědí o většině hráčů mladoboleslavského kádru.

Ambice Mladé Boleslavi pro nedělní střetnutí s Příbramí se opírají o fakt, že je čtvrtým nejlepším ligovým týmem v domácí bilanci, neboť na svém hřišti v předchozích třech zápasech této sezóny neztratila ani jeden bod. Navíc s Příbramí neprohrála čtyři roky. A v sestavě má dva někdejší příbramské hráče s mimořádnou osobní motivací prosadit se. Jakub Řezníček v Příbrami vyrostl a do Mladé Boleslavi přestoupil v loňském létě. Alex Mendy v Příbrami působil v letech 2004-06.

Fanshop banner