Zvýšili náskok na čele tabulky
Klub

Zvýšili náskok na čele tabulky

Redakce

Dorostenci na domácím hřišti porazili Kladno o jeden gól výraznějším rozdílem, než před týdnem dospělý ligový tým. Na čele české dorostenecké ligy tak odskočili od druhého Meteoru o čtyři body a od třetího Liberce o pět bodů. Nyní je čekají dvě utkání venku – v Jablonci a na pražské Slavii. „Obě budou hodně náročná,“ tuší trenér Láďa Sedláček.

Boleslavští mladíci začali velmi dobře a soupeřovu branku dobyli již po pěti minutách hry. Po akci Dudky přenechal Bořil chytře míč Zahustelovi a ten překonal kladenského brankáře – 1:0. Zvýšit mohli Bořil, kterého však gólman se štěstím vychytal, a také Zahustel, před nímž obránci ukopli míč z brankové lajny po Dudkově rohovém kopu.

Ve 32. minutě zahrál Pečínka zbytečně do zámezí a po dlouhém autovém vhazování kladenského hráče si boleslavský obránce Vorasický dal nešťastně gól do vlastní branky – 1:1. Zaskočení boleslavští hráči se do přestávky na odpověď nezmohli a tak první poločas skončil nerozhodně.

Do druhého dějství vstoupili Boleslavští aktivně. Netrvalo dlouho a strhli vedení na svoji stranu.
V 53. minutě po Šímově centru z levé strany se do míče zdařile levačkou opřel Dudka – 2:1. Později kladenskou šanci na vyrovnání zmařil včasným vyběhnutím brankář Kanaval, který tak přinutil soupeře k nepřesné střele nad branku.

Tříbodový zisk zpečetil v 79. minutě Bořil po Zahustelově přihrávce – 3:1.
Boleslavští dorostenci vyhráli zaslouženě, protože byli po většinu času aktivnějším družstvem. Protože jejich pronásledovatelé z pražského Meteoru prohráli, mají boleslavští dorostenci na čele tabulky české dorostenecké ligy čtyřbodový náskok.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Vorasický, Bým, Pečínka, Rýdl – Zahustel, Smetana, Šorm (40. Šíma), Dudka (90. Tvaroha) – Chramosta (58. Synek), Bořil (85. Jeník).

Góly: 5. Zahustel, 53. Dudka, 79. Bořil – 32. vlastní Vorasický

Fanshop banner