Hráči ztrácí soustředěnost, mrzí Hapala
Klub

Hráči ztrácí soustředěnost, mrzí Hapala

Redakce

Fakt, že výhrou na Žižkově se Boleslav dotáhla na vedoucí Spartu Praha, trenéra Pavla Hapala nechal chladným. „Neprožívám žádnou euforii z počtu bodů ani z umístění,“ zachoval si nadhled boleslavský kouč. „Viděl jsem kvalitní a dramatické utkání, které muselo diváky nadchnout. Rozhodla ho kvalita soupeře před brankou,“ shrnul své pocity smutný žižkovský kouč Josef Csaplár.

„Samozřejmě jsem spokojený s výsledkem,“ řekl boleslavský trenér na úvod hodnocení utkání Mladé Boleslavi na Žižkově. „Povedl se nám vstup do utkání, ale po gólu jsme měli dvacet minut výpadek, na čemž měla podíl i kvalitní hra Žižkova. Na začátku druhé půle jsme dostali gól, jaký bychom dostávat neměli. Byl zbytečný a hodně laciný,“ zlobil se na své hráče Pavel Hapal, který našel chyby i na závěrečné fázi utkání, přestože bylo vítězné: „Vystupňovali jsme sice tempo, ale dohrávali jsme zbytečně nervózně, hráči měli více podržet míč na svých kopačkách.“ Jednu z hlavních příčin, proč si hráči se soupeřem neporadí rozhodněji, když nad ním získají kondiční a z toho vyplývající i herní převahu, vidí Hapal ve ztrátě soustředěnosti.

Žižkovský trenér Josef Csaplár každým slovem i gestem dával najevo zklamání z prohry. Od chvíle, kdy převzal žižkovský tým se ze třech odkoučovaných utkání podruhé musel sklonit před soupeřem: „Zklamaný jsem výsledkem, protože jsme si zasloužili lepší výsledek. Ale zápasy se rozhodují v pokutových územích a tam nám chybí kvalita.“ Csaplár zalitoval promarněných šancí, do kterých se žižkovští hráči dostali. Za důležitý tah svého protivníka označil nasazení Papadopulose v průběhu druhého poločasu. A rozplýval se nad Švancarovým vyrovnávacím gólem. Dal ho rychlým provedením trestného kopu dřív, než rozhodčí pískl do píšťalky a brankář Miller dorovnal hráčskou zeď. „Chytrý gól, Švancarova genialita,“ poznamenal Josef Csaplár. "Naše hrubá chyba, hráči dobře vědí, jaké kdo má v takové situaci úkoly a nesplnili je, nemá smysl se na něco vymlouvat," prohlásil suše Pavel Hapal.

Fanshop banner