Sylvestre načal a Pecka dorazil Žižkov
Klub

Sylvestre načal a Pecka dorazil Žižkov

Redakce

Ve velmi kvalitním duelu Mladá Boleslav zaslouženě získala tři body na Žižkově. V 18. minutě Sylvestre otevřel skóre zápasu, které srovnal čtyři minuty po změně stran Švancara z trestného kopu. Vítěznou pecku předvedl v 72. minutě kanonýr Pecka po perfektním Machově přízemním centru. Pavel Hapal poprvé posadil na lavičku Papadopulose, což byla jediná změna v základní sestavě v porovnání s předchozími zápasy. To žižkovský kouč Csaplár provedl změny dvě. Do branky postavil Bartalského místo Hrušky a do zálohy uzdraveného Straceného místo Vukadinoviče.

Úvodní tři minuty se hrálo výhradně na žižkovské půlce hřiště, ale ve čtvrté minutě Švancara parádně uvolnil Demjana a první útočná akce Žižkova skončila rohovým kopem. Těch do přestávky Žižkovští rozehrávali šest proti jednomu boleslavskému.

Brankář Bartalský si poprvé sáhnul na míč v 7. minutě po Poláčkově trestňáku. Vzápětí rychlý protiútok Švancary zastavil až Miller. Střela z dálky žižkovského T.Procházky těsně minula branku, podobný pokus Pecky kryl v pádu Bartalský.

V 18.minutě Sylvestre vystřelil z dobrých dvaceti metrů, ránu tečoval bránící T.Procházka a míč zapadl za Bartalského záda – 0:1.

Gól až moc uspokojil Boleslavské a probudil Žižkovské. Ve 23. minutě po rohovém kopu Gabriel překopl branku z deseti metrů, za dvě minuty po kiksu boleslavských obránců se ocitl před Millerem sám Demjan, ale jeho střelu boleslavský gólman reflexivně vytáhl na roh, ve 26. minutě proletěl míč malým boleslavským vápnem, ve 31. minutě po narážečce s Koukalem prošel Švancara obranou jako nůž máslem, přeloboval Millera, ale naštěstí trefil břevno.

V závěru poločasu si šance vypracovali i Boleslavští. Řezníčka až ve vápně zarazil Gabriel, ve 37. minutě Poláčkův centr dorážel Sylvestre a brankář Bartalský jeho střelu vytáhl na roh, v následující minutě další Sylvestreho střelu žižkovský gólman zvládl až nadvakrát, ve 40. minutě spolupráci Mendyho se Sylvestrem završil Pecka centrem z levé strany, na který však Řezníček nedosáhl, ve 43. minutě nepřehodil Pecka brankáře z jasné gólové pozice a po autovém vhazování Kaliny trefil Mendy levačkou Bartalského náruč.

Krátce po přestávce Sylvestre bez přípravy zamířil do žižkovského brankáře.
Ovšem ve 49. minutě žižkovský Švancara proměnil trestný kop, aniž čekal na pokyn rozhodčího, a zaskočil tak boleslavskou obranu včetně brankáře Millera – 1:1.

Boleslavští byli chvíli v útlumu, ale brzy se zase rozběhali a začali se tlačit na žižkovskou branku. Řezníček hlavičkoval nepřesně, po další akci Peckovu střelu Bartalský kryl.
Brankáře Millera zaměstnali Švancara a Demjan střelami, Vozábal hlavičkou.
V 65. minutě z Mendyho přesného centru hlavičkoval čerstvý Papadopulos do břevna. Za pět minut bombu Pecky s vypětím všech sil vyrazil Bartalský na roh. Potom se opět k hlavičce dostal Papadopulos, ale těsně minul.

V 72. minutě Mach z levé strany poslal přízemní centr do šestnáctky, Sylvestre míč záměrně přeběhl a přenechal Peckovi, který se levačkou bez přípravy trefil pod břevno žižkovské branky – 1:2.

Ke třetímu gólu v žižkovské síti měl blízko Mendy po spolupráci se Sylvestrem a hlavně v 75. minutě po Poláčkově přihrávce Sylvestre, který však povedenou dělovkou nastřelil bránícího stopera Gabriela. Za minutu bylo před žižkovskou brankou opět horko, když Poláčkův rohový kop šikovně u bližší tyče líznul V.Procházka, ale branku netrefil.

V 81. minutě po Vukovičově centru a Hruškově hlavičce si sudí vymyslel roh ve prospěch Žižkova, ale Boleslav odolala. Další Hruškova hlavička, tentokrát po Bestově obloučku, přeletěla Millerovo břevno a zůstalo u odkopu od boleslavské branky.

V závěru si Boleslavští vedení pohlídali, i když se hrálo podobně jako celý zápas stále nahoru dolů. Hapalovi svěřenci měli evidentně kondiční převahu a kdyby se vyvarovali nevynucených chyb v kombinaci, dohráli by ve větším klidu.

V 86. minutě proběhl Mendy kolem Zengueho, jakoby žižkovský bek stál, přihrál od brankové lajny na Rajnocha, tomu míč v poslední chvíli obránce upálil do rohu. Rozehrál ho Poláček, ale k přímému ohrožení Bartalského se nikdo nedostal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Václav Procházka, Mach (83. Ševinský) – Mendy (90. Kysela), Sylvestre, Rajnoch, Poláček – Řezníček (62. Papadopulos), Pecka. Připraveni ještě byli Rolko, Táborský, Opiela a Šeda.

Sestava FK Viktoria Žižkov: Bartalský – Šťastný, Besta, Gabriel, Zengue – Stracený (54. Vukadinovič), Tomáš Procházka (76. Luboš Hruška), Vozábal, Koukal – Demjan (78. Kučera), Švancara. Připraveni ještě byli Novotný, Hušbauer, Aleš Hruška.

Góly: 49. Švancara - 18. Sylvestre, 72. Pecka

ŽK: Besta - Mendy, Sylvestre, Poláček

Rozhodčí: Paták – Večeřa, Vysloužil

Diváci: 4181

Fanshop banner