Fabián s Rolkem otočili skóre
Klub

Fabián s Rolkem otočili skóre

Redakce

V příjemně prosluněném sobotním dopoledni si boleslavští junioři připsali tři body doslova vykoupené krví. Utkání nedohrál Nečas kvůli přeraženému nosu a Táborský pro zranění zad. Náchodský Kopřiva odstoupil na začátku utkání s vykloubeným ramenem. Střetnutí s posledním týmem tabulky bylo plné nepřesností. Po vleklém zranění kolena se na hřiště vrátil Radim Holub.

Už v 7. minutě Náchodští nuceně střídali, když si jejich stoper Kopřiva v nešťastném pádu vykloubil levé rameno a sanitka jej transportovala do nemocnice. První náznak gólové akce předvedl Schubert, ale brankář Kobos proti němu vyběhl a míč v pádu pod útočníkovy nohy přikryl. V 11.minutě Merganc vytočil Svobodu, sražená střela však Náchodu vynesla pouze roh.

V 18.minutě Schubert uvolnil Fabiána, jenž běžel sám na náchodského brankáře, ale neprosadil se. O tři minuty později nedosáhl Rolko před náchodskou brankou na Sedláčkův vysoký trestný kop.

Přesně po půlhodině hry Merganc tvrdě vypálil, Kubásek vyrazil a vzápětí pohotově zvládl i Semerákovu dorážku. Boleslavští odpověděli akcí po levé straně. Horákův centr hlavičkoval Schubert do břevna a po vzdušném souboji před náchodskou brankou zůstal na trávníku ležet zakrvácený Nečas. V době jeho ošetřování, když hrálo boleslavské mužstvo v oslabení, strhli Náchodští na svoji stranu vedení.

Ve 36. minutě prostřelil Kaplan chumel bránících protihráčů i brankáře Kubáska, který se k levé tyčce natahoval marně – 0:1.

Ve zbylé desetiminutovce první půle promarnili Boleslavští dvě příhodné šance na vyrovnání. Sedláčkův trestňák usměrnil Rolko hlavou k tyči, ale Kobos tam včas doskočil, a po centru z pravé strany Táborský hlavou přehodil soupeřova brankáře, ovšem na brankové čáře náchodský bek míč odkopl před dotírajícím Schubertem.

Po změně stran první střelu na branku vyslali Náchodští. Ve 47.minutě Vodehnal z vápna trefil připravenou Kubáskovu náruč.

V 50.minutě Sedláček kopal dvakrát po sobě nepovedeně roh. Obránci ho vždy odvrátili od bližší tyče. Poprvé do zámezí, podruhé k Sedláčkovi. Ten konečně zacentroval přes šířku branky, kde u vzdálenější tyče číhal nekrytý Fabián a hlavou vyrovnal – 1:1.

V 57.minutě po Fabiánově centru skončil boleslavský útok nepřesnou kombinací na hranici náchodské šestnáctky. O pět minut později nechali boleslavští obránci plno času a prostoru Kopeckému, aby si připravil střelbu z necelých dvaceti metrů, ale náchodský záložník přestřelil. V 68.minutě Humaj po rohovém kopu mířil těsně vedle.

Rozhodující moment utkání nastal v 78. minutě. Rohový kop z pravé strany rozehrál Kadlec přesně na hlavu rozběhnutého Rolka, který přes šířku branky zamířil do vzdálenějšího horního koutu – 2:1.

V závěru utkání se náchodští hráči sice snažili zvýšit útočné úsilí, ale jejich akce postrádaly přesnost a boleslavská defenzíva se překvapit nedala.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Svoboda, Martínek, Rolko, Horák – Nečas (39. Kadlec), Vizingr, M.Sedláček, Fabián – Schubert (62. Humaj), Táborský (86. Holub). Připraveni ještě byli Mašanský, Malík, Pokorný.

Sestava FK Náchod Deštné: Kobos – Hudec (51. Šťavík), Kaplan, Kopřiva (7. Kotal), Nejman – Umlauf, Jandík, Kopecký, Semerák – Merganc, Vodehnal (82.Malý). Připraveni ještě byli Kudrna, Čech a Swaczyna.

Góly: 50. Fabián, 78. Rolko – 36. Kaplan

ŽK: Hudec, Šťavík

Rozhodčí: Šedivka – Tereba, Čížek

Diváků: 130

Fanshop banner