Na Žižkov jedeme napravit loňské prohry
Klub

Na Žižkov jedeme napravit loňské prohry

Redakce

O ligové body se FK Mladá Boleslav a FK Viktoria Žižkov v nejvyšší tuzemské soutěži střetly jen v ročníku 2007/08. Nejprve v úvodním kole 5. srpna 2007 a potom v posledním kole 17. května 2008. Vždy s jediným gólem v mladoboleslavské síti. Podíl na tom mají i rozhodčí neuznáním regulérních gólů při špatném posouzení ofsajdů. V loňském utkání Makovička upřel gól Rajnochovi a letos Kocourek ošidil o gól Řezníčka. Je zřejmé, že boleslavští fotbalisté mají pro utkání na žižkovském hřišti mimořádnou motivaci uspět.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Viktorii Žižkov:

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Viktoria Žižkov 0:1 (Moughfire)

Jaro 2008 Viktoria Žižkov – Mladá Boleslav 1:0 (Kalod)

Loňské utkání Mladá Boleslav – Viktoria Žižkov 0:1 rozhodl žižkovský náhradník Moughfire v 87. minutě parádní trefou do šibenice. V prvním poločase Táborský hlavičkoval pouze do žižkovského břevna a v poslední ze sedmi minut prodloužení rozhodčí Makovička neuznal vyrovnávací Rajnochův gól po mylném posouzení ofsajdu. Byl to hodně mizerný start do ligy a počátek konce krátké kariéry tehdejšího boleslavského trenéra Zajíce.

Loňská sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský (19. Tomáš Sedláček), Rajnoch, Rolko, Hrdlička – Kalina, Matějovský, Voříšek, Brunclík (64. Poláček) – Kysela, Táborský (79. Holub). Připraveni ještě byli Pižanowski, Řezníček, Ordoš, Vaněček.

Loňská sestava FK Viktoria Žižkov: Pařízek – Kučera, Labant, Besta, Šťastný – Kušnír, Jaroslav Procházka, Novotný (85. Bažík), Stracený (73. Kalod) – Bukač (70. Moughfire), Švancara. Připraveni ještě byli Bartalský, Jambor, Kropík, Pilař.

Letos na jaře utkání Viktoria Žižkov – Mladá Boleslav 1:0 rozhodl v 77. minutě Kalod tečováním Moughfirovy rány. Před přestávkou ve 20. minutě sudí Kocourek neuznal Řezníčkovi regulérní gól. Jarní odveta za podzimní prohru se Mladé Boleslavi vůbec nepovedla.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Ševinský, Rolko, Kopic, Kalina – Kysela (64. Mendy), Rajnoch, Opiela, Poláček – Táborský (9. Schubert, 82. Tomáš Sedláček), Řezníček. Připraveni ještě byli Holub, Michal Sedláček, Hrdlička a Miller.

Jarní sestava FK Viktoria Žižkov: Bartalský – Jaroslav Procházka, Pilař, Besta, Xavier – Stracený, Tinga (46. Novotný), Tomáš Procházka, Moughfire – Demjan (61. Švancara), Kalod (88. Bukač). Připraveni ještě byli Kropík, Kučera, Mores a Pařízek.

V hluboké fotbalové historii je zaznamenáno, že v soutěžním ročníku 2001/02 Mladá Boleslav ve 4. kole tuzemského poháru ČMFS vyřadila Viktorií Žižkov, tehdejšího obhájce pohárového prvenství z předchozího ročníku, těsnou výhrou 1:0. Postoupila do čtvrtfinále, ale tam narazila na Baník Ostrava, který ji po bezgólové plichtě vyřadil v penaltovém rozstřelu.

A o mistrovské body Mladá Boleslav s Viktorií Žižkov hrála v soutěžním ročníku 1978/79 v jedné ze tří skupin druhé ligy tehdejšího Československa. Což bylo o osmadvacet let dříve, než premiéra o prvoligové body…

Fanshop banner