Střílíme stejně, ale bráníme lépe než Žižkov
Klub

Střílíme stejně, ale bráníme lépe než Žižkov

Redakce

Utkání 8. kola Gambrinus ligy FK Viktoria Žižkov - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 28. září od 10,15 hodin v Praze. S výjimkou dlouhodobě zraněného Tomáše Hrdličky, který má po hrubém zákroku brněnského Tomáše Doška stále nohu v sádře, je Hapalův kádr v pořádku. To je dobře, protože jede na Žižkov prodloužit šestizápasovou šňůru neporazitelnosti a potvrdit třetí ligovou příčku proti dvanáctému týmu, na který má náskok osmi bodů.

Tým FK Mladá Boleslav neprohrál šest ligových utkání v řadě. Po prohře v úvodním kole se Spartou Praha 0:1 porazil Zlín 1:0, remizoval s Baumitem Jablonec 1:1, porazil Brno 2:0 a Sigmu Olomouc 2:1, remizoval v Českých Budějovicích 1:1 a vyhrál doma nad Kladnem 2:1.

FK Mladá Boleslav má po sedmi odehraných kolech druhou nejlepší defenzívu současné Gambrinus ligy. Nejlépe je na tom vedoucí AC Sparta Praha, která dostala jen dva góly. Mladá Boleslav inkasovala pět a podobně na tom jsou ještě Slavia Praha a Teplice. Naopak žižkovská defenzíva je se třinácti inkasovanými góly druhá nejděravější v Gambrinus lize. Třináct gólů dostaly také České Budějovice a o jeden více už jenom střížkovští Bohemians.

Ve střeleckém umění jsou na tom Boleslavští se Žižkovskými stejně. Soupeřovy brankáře překonali devětkrát, i když Žižkovští za přispění kuriózního vlastence z kopačky teplického Verbíře.

Střelci FK Viktorie Žižkov: 3 – Martin Vozábal a Riste Naumov, 1 – Petr Švancara, Marcel Šťastný a teplický Verbíř vlastní.

Střelci FK Mladá Boleslav: 2 – Jakub Řezníček a Tomáš Poláček, 1 – Alex Mendy, Michal Papadopulos, Luboš Pecka, Jan Rajnoch, Ludovic Sylvestre.

Fanshop banner