Největšími žlutými hříšníky Rajnoch a Xavier
Klub

Největšími žlutými hříšníky Rajnoch a Xavier

Redakce

V utkání 8. kola Gambrinus ligy FK Viktoria Žižkov – FK Mladá Boleslav, které se hraje v nedělním dopoledni 28. září od 10,15 hodin, bude na každé straně jeden hráč s hrozbou disciplinárního trestu za čtvrté napomenutí. Žižkovský Xavier a boleslavský Rajnoch totiž byli v předchozích sedmi ligových mistrácích už třikrát napomínáni.

Žižkovští už nasbírali jedenáct žlutých karet, ale také tři červené. Vyloučení byli Petr Švancara, Petr Gabriel a Pavel Besta. To je zatím bezkonkurenční bilance rozehraného ročníku 2008/09 Gambrinus ligy. Dalších sedm týmů má po jednom vyloučeném a polovina účastníků Gambrinus ligy v dosavadních sedmi kolech vyloučeného neměla.

V žižkovském dresu nejčastěji napomínaným je hráč kamerunské národnosti Xavier (3). Další žluté mají na svých kontech Marcel Šťastný (2), Tomáš Procházka (2), Pavel Besta (1), Riste Naumov (1), Petr Švancara (1) a Martin Vozábal (1).

Mladoboleslavská bilance se týká jenom žlutých karet, kterých evidujeme celkem čtrnáct: Jan Rajnoch (3), Tomáš Janíček (2), Václav Kalina (2), Tomáš Poláček (2), Alex Mendy (1), Michal Papadopulos (1), Václav Procházka (1), Jakub Řezníček (1), Ludovic Sylvestre (1)

Fanshop banner