Hodila by se repríza jarní kanonády
Klub

Hodila by se repríza jarní kanonády

Redakce

Utkání ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – FK Náchod Deštné se hraje v sobotu 27. září od 10,15 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Po osmi odehraných mistrovských utkáních jsou na tom oba soupeři hodně mizerně. Shodně se oba jenom jednou radovali z výhry. Mladoboleslavská juniorka je se sedmi body čtrnáctá a Náchodští se třemi body poslední v osmnáctičlenné ČFL.

Vzájemná mistrovská bilance v ČFL:

Podzim 2006 Mladá Boleslav“B“ – Náchod Deštné 0:1 (Hudec)

Jaro 2007 Náchod Deštné – Mladá Boleslav“B“ 1:1 (Mergant – Voborník)

Podzim 2007 Náchod Deštné – Mladá Boleslav“B“ 0:1 (Schubert)

Jaro 2008 Mladá Boleslav“B“ – Náchod Deštné 5:0 (T.Sedláček 2, M.Sedláček, Dittrich, Schubert)

Při posledním vzájemném střetnutí se na pětigólové kanonádě podílela sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Mrvík, Brezinský, Horák – Dittrich, Opiela (62. Vajgl), Ganugrava, Michal Sedláček (76. Kadlec) – Mašek (59. Schubert), Tomáš Sedláček. Připraveni ještě byli Dytrt, Svoboda a Ehrenberger. Sestava FK Náchod-Deštné: Kobos – Bárta (23. Umlauf), Kopřiva, Jelínek, Špidlen – Čech, Nejman, Moník, Hubička (46. Malý) – Jandík, Merganc (80. Gross). Připravený ještě byl Černík.

V aktuálně rozehrané ČFL žádný jiný tým neinkasoval tolik gólů, jako Náchod Deštné. Jeho celkové skóre 5:21 je bezkonkurenčně nejhorší a odpovídá tomu, že uzavírá tabulku. V prvním mistrovském zápase doma vyhrál nad Sezimovým Ústím těsně 1:0. Potom už nezískal ani bod a postupně prohrál sedm utkání v řadě: venku Viktoria Plzeň“B“ 1:3, doma Sparta Krč 1:3, venku Hlavice 1:2, doma Slavia Praha“B“ 0:3, venku Slovan „Liberec“B“ 0:3, venku Králův Dvůr 1:5 a doma Písek 0:2.

Neutěšené výsledky se projevily změnou na trenérské lavičce. Po domácím prohře se slávistickou juniorkou skončil 10. září Karel Krejčík a jeho povinnosti i zodpovědnost převzal dosavadní asistent Pavel Krupka. Na výsledcích se to neprojevilo.

Náchodští mají z celé ČFL nejslabší útok. O pět vstřelených gólů se podělilo pět střelců: Umlauf, Vodehnal, Hudec z penalty, Merganc, Jandík.

Michal Hudec, který rozhodl o výhře Náchoda nad boleslavskou juniorkou v prvním vzájemném střetnutí, si kromě jednoho podzimního gólu do soupeřovy sítě připsal i smolnou trefu do vlastní branky, když v poslední minutě utkání v Hlavici daroval nováčkovi ČFL šťastnou výhru.

Boleslavští mají v ČFL o čtyři body více než Náchodští, protože k jediné výhře nad mužstvem Baumit Jablonec“B“ přidali čtyři remízy. Doma s Hlavicí 1:1, Slovanem Liberec“B“ 1:1, Slovanem Varnsdorf 0:0 a venku na hřišti Sparty Krč 1:1.

S produktivitou v ofenzívě na tom jsou Boleslavští jenom o jeden gól lepší. O šest gólů se podělili čtyři fotbalisté: Táborský 3, Chramosta, Humaj, Fabián po 1.

Fanshop banner