Hlavně, že jsou tři body, vydechl si Procházka
Klub

Hlavně, že jsou tři body, vydechl si Procházka

Redakce

Mladá Boleslav porazila Kladno těsně 2:1, když soupeře zaskočila drtivým úvodem a po většinu utkání ho přehrávala. Ke krásným gólům Tomáše Poláčka a Luboše Pecky další za záda kladenského gólmana Romana Pavlíka nepřibyly. Deset minut před koncem zaváhání boleslavských obránců potrestal kladenský kapitán Lukáš Killar gólem a dohrávalo se v nečekaně hektické atmosféře. Zbytečně, uznal stoper Václav Procházka.

1.minuta – 1:0: Tomáš Poláček se parádně trefil levačkou a brankář Pavlík vymrštil paže až v momentě, kdy už se za jeho zády napínala síť. V podobné střelecké pozici se boleslavský levý halv ocitl před přestávkou ještě jednou, ale vysoko přestřelil. Ve druhém poločase promarnil trestný kop, když míč z jeho kopačky minul horní růžek kladenské branky. Po hodině hry prováhal slibnou šanci na malém vápně. Místo rázné střely kličkoval a po souboji s protihráčem dostal žlutou kartu za simulování faulu. „Proti Kladnu jsem měl zaděláno na hattrick, škoda těch zmařených šancí,“ mrzelo Tomáše Poláčka po utkání, ve kterém si připsal druhou úspěšnou trefu sezóny a celkově devátou ligovou.

8.minuta – 2:0: Luboš Pecka prostřelil levačkou brankáře Pavlíka, který jen vyrazil Machovu ránu z dálky. „Jsem rád, že jsem ten gól dal, ale nejdůležitější bylo, že mužstvo vyhrálo zápas a připsali jsme si tři body,“ pravil spokojený autor druhé trefy do kladenské sítě. Pecka byl se třemi góly kanonýrem letní přípravy, ale očekávaný gól v mistrovském utkání dal až v sedmém kole. Bylo to dlouhé čekání? Bylo a nebylo. Trvalo 130 minut. Po utkání na Spartě v prvním ligovém kole se Pecka na tréninku zranil a do hry se vrátil až v pátém kole proti Olomouci. Na závěrečnou půlhodinku vystřídal Řezníčka. Podobně v Českých Budějovicích na poslední čtvrthodinku vystřídal Papadopulose. Teprve v sedmém kole proti Kladnu přišel na ligový trávník podruhé v sezóně v základní sestavě. A v osmé minutě dal gól. Byl osmadvacátý ligový.

80.minuta – 2:1: Miroslav Miller brilantně od levé tyče vyrazil hlavičku kladenského kanonýra Šilhana, ale proti dorážce nekrytého Killara už byl bezmocný. Následoval nervózní závěr utkání, které mohlo být už dávno rozhodnuté v boleslavský prospěch. „Úplně zbytečně jsme z toho udělali nervy. Dát třetí gól, tak bylo po zápase. Příležitostí jsme měli dost,“ kroutil nevěřícně hlavou Václav Procházka. „V posledních deseti minutách hrál soupeř vabank, létaly na nás nakopávané míče a hrozilo, že nám nějaký balkón propadne a Kladno promění náhodnou šanci a připraví nás o dva body,“ přiznal obavy ze závěru zbytečně dramatického duelu boleslavský stoper a připustil, že před obdrženým gólem svému brankáři obránci moc nepomohli. „Byl to dobrý centr a přesná hlavička, kterou Míra vyrazil, ale my nestačili dobíhat a to byla prostě chyba, to by se nám nemělo stát,“ popsal neblahou situaci Václav Procházka, ale jedním dechem spokojeně dodal: „Hlavně, že jsou tři body.“

Fanshop banner