Po rychlém vedení se strachovali o body
Klub

Po rychlém vedení se strachovali o body

Redakce

Boleslavští šli do utkání v roli jasných favoritů. V tabulce byli o deset míst výše a v dosavadních ligových kláních s Kladnem ještě ani jednou neprohráli. Očekávání naplnil Poláček gólem již ve 41. vteřině. Přidal se jenom Pecka svým prvním gólem po návratu do Gambrinus ligy, ale už nikdo další z boleslavských fotbalistů. Když v závěru utkání kladenský kapitán Killar šťastně snížil, tak se zaplněný boleslavský stadion strachoval o body. Naštěstí však zůstaly v Mladé Boleslavi.

Boleslavští se po výkopu okamžitě vrhli proti soupeřově brance a atakovali ji tak dlouho, až střela Poláčka skončila v síti – 1:0. Na hodinách naskočila 41. vteřina a boleslavské hlediště jásalo.

V 8. minutě Machovu střelu brankář Pavlík neudržel, jeho spoluhráči včas nereagovali a na hranici šestnáctky se k míči hnali Pecka s Rajnochem. Vystřelil Pecka a trefil se – 2:0. V té době hrálo Kladno o deseti lidech, když mimo hrací plochu byl ošetřovaný stoper Gross, který následně s poraněným nosem odstoupil ze hry.

Boleslavským se dvěma góly podařilo zažehnat očekávanou úpornou defenzívu papírově slabšího soupeře. Uklidnili se a zvolnili tempo.

Kladenské ofenzivní pokusy vynesly jenom rohové kopy. Boleslavské útoky byly nebezpečnější. Mendy střílel těsně vedle. Poláčkův pas na Papadopulose zachytila soupeřova obrana. Poláčkův centr hlavičkoval Mendy mimo. Parádní kombinační akci završil Kalina obloučkem na nekrytého Poláčka, jenž z deseti metrů přestřelil. Sylvestre mířil doprostřed branky.

Ve 41. minutě Kalina nezachytil přihrávku do strany, kde se k míči dostal Zoubele a z jeho přízemního centru Dubský bez přípravy trefil pravou tyč Millerovy branky. Touto ranou a pěti rohovými kopy dalo Kladno na vědomí, že se nemíní vzdát a bude ještě zlobit.

Po přestávce však pokračoval tok boleslavských nevyužitých příležitostí. Průnik Mendyho přes tři hráče a centr zastavil kladenský J.Procházka. Po Poláčkově centru se neprosadil Papadopulos. V 59. minutě po autovém vhazování nezpracoval mimo šestnáctku kladenský brankář míč, zahrál rukou a trestný kop poslal Poláček nad.

V 63. minutě propadl Kalinův centr k Poláčkovi a ten při pokusu o kličku upadl a dožadoval se penalty. Sudí však nepískl a boleslavskému hráči dal žlutou kartu za údajné simulování. O dvě minuty později po Poláčkově rohu hlavičkoval Mendy, ale Pavlík vyrazil na další rohový kop. Těch ve druhém poločase zahrávali Boleslavští osm, to znamená čtyřikrát častěji než před přestávkou.

V 66.minutě Pavlíkovi vypadl centr, ale Mendyho obránci k zakončení nepustili. Penaltou zaváněl skluz v kladenském trestném území na pronikajícího Kalinu.

V 80. minutě vyrazil Miller od levé tyče gólovou hlavičku kladenského kanonýra Šilhana, ale protože boleslavští obránci v této situaci svého brankáře nepodpořili, dostal se k míči Killar a z úhlu ho poslal do branky – 2:1.

Kladno se na závěrečnou desetiminutovku vrátilo do hry o body a tlačilo se do ofenzívy. Boleslavští pozorně bránili a zkoušeli brejky. Na skóre se však už nic nezměnilo ani v nastavených třech minutách.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Václav Procházka, Mach – Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček (90. Kysela) – Papadopulos (67. Řezníček), Pecka (84. Opiela).

Sestava SK Kladno: Pavlík – Bartoš (45. Hajník), Killar, Gross (10. Beneš), Jan Procházka – Cigánek, Szabo, Strnad, Zoubele – Dubský (62. Zachariáš), Šilhán.

Góly: 1. Poláček, 8. Pecka – 80. Killar

ŽK: Poláček, Mendy – Dubský, Jan Procházka, Hajník, Zachariáš

Rozhodčí: Mikel – Filgas, Marek

Diváci: 4650

Fanshop banner