Jedou k soupeři, který má nejlepší útok
Klub

Jedou k soupeři, který má nejlepší útok

Redakce

Utkání 7. kola ČFL FC Graffin Vlašim – FK Mladá Boleslav“B“ se hraje v sobotu 20. září od 16,30 hodin na vlašimském stadionu v Kollárově ulici, který má kapacitu šest tisíc diváků, čili větší než prvoligové hlediště v Mladé Boleslavi. Střetnou se týmy s momentálně výrazně rozdílným postavením v ČFL. Vlašim je na prvním místě a má dvakrát tolik bodů než mladoboleslavská juniorka na třinácté příčce.

Vlašimští se navíc pyšní nejproduktivnější ofenzívou v ČFL. V sedmi mistrovských zápasech dali třináct gólů. Mistrovskou sezónu začali parádně třemi vítězstvími a osmi vstřelenými góly. Neporazitelnost jim vydržela šest zápasů. Poprvé prohráli ve středečním utkání předehrávaného 17. kola v Sezimově Ústí.

Výsledky FC Graffin Vlašim: doma Plzeň“B“ 1:0, venku Sparta Krč 3:0, doma Hlavice 4:1, venku Slavia Praha“B“ 1:1, doma Liberec“B“ 2:2, venku Písek 1:0 a venku Sezimovo Ústí 1:2.

Zajímavý je pohled do střelecké statistiky. Po třech gólech dali dva hráči. Vořechovský se trefil v prvních třech a Lizák naopak v posledních třech mistrácích. Po jednom gólu přidali Balšánek, Veselý, Vebr, Dvořák, Průcha, Kacafírek a k vlašimskému vítězství ve druhém mistrovském kole přispěl také krčský Havlíček vlastním gólem.

Mladoboleslavští jedou do Vlašimi v období, kdy mají za sebou tři mistrovská utkání bez prohry a na marodce Michala Sedláčka. Výsledky FK Mladá Boleslav“B“: doma Hlavice 1:1, venku Slavia Praha“B“ 0:1, doma Liberec“B“ 1:1, venku Písek 1:3, doma Varnsdorf 0:0, doma Jablonec“B“ 2:0 a venku Sparta Krč 1:1.

Střelecky boleslavský tým táhne Táborský, který už dal 3 góly. Po jednom přidali Chramosta, Humaj a Fabián.

Vzájemná bilance v minulém ročníku 2007/08:

Podzim 2007 Mladá Boleslav“B“ – FC Graffin Vlašim 2:0

Po bezgólovém poločasu v 54. minutě Kučerův chytrý pas využil ke skórování Fabián a za deset minut spolupráci M.Sedláčka s Kučerou úspěšně završil Vaněček.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Pižanowski – Pára, Brezinský, Mrvík, Kalíšek – Vajgl (63. M.Sedláček), Kučera, Murárik, Fabián (81. Gögh) – Ordoš (71. Schubert), Vaněček.

Podzimní sestava FC Graffin Vlašim: Skácel – Parys (58. Hušťava), Šilhavý, Veselý (76.Stibůrek), Petrů – Vebr, Křeček, Růžička (69. Vosický), Vořechovský, Zajac – Kabele.

Jaro 2008 FC Graffin Vlašim – FK Mladá Boleslav“B“ 2:0

Vlašimským se odveta povedla dokonale. Góly padaly opět až ve druhém poločasu. Oba dal vlašimský Průcha. V 53. minutě z trestného kopu a v 66. minutě ze hry.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Kalíšek, Vizingr, Mrvík, Brezinský – Sedláček, Kalina, Kučera, Táborský – Schubert (73. Svoboda), Řezníček.

Jarní sestava FC Graffin Vlašim: Toma – Petrů, Šilhavý, Lizák, Křeček, Průcha, Kabele (56. Kučera), Vořechovský (84. Borkovec, Juhász, Dvořák (88. Vebr), Schuster.

Exkurze do vlašimské historie

Vlašimský fotbal měl nejslavnější období na konci šedesátých a v sedmdesátých let 20. století. Byl druhý v II. celostátní lize (1969 a 1974), vyhrál českou národní ligu (1978) a probojoval se do semifinále československého poháru (1977). V roce 1999 spadl až do středočeské I.A třídy, odkud zahájil současný vzestup roku 2004, kdy postoupil do středočeského přeboru. O dva roky později se do Vlašimi po dlouhém půstu vrátila divize sloučením fotbalových klubů Vlašimi a Kácova. V roce 2006 tak vznikl FC Graffin Vlašim, jenž následující rok postoupil do ČFL a jako nováček neúspěšně usiloval o postup do II. ligy, který si vybojovala sparťanská juniorka. Také v tomto ročníku patří Vlašimští k postupovým favoritům.

Fanshop banner