S Kladnem jsme v lize neprohráli
Klub

S Kladnem jsme v lize neprohráli

Redakce

Boleslavští se s kladenskými fotbalisty střetli o body v Gambrinus lize dosud čtyřikrát a ani jednou neprohráli. Třikrát se radovali z výhry, jednou z remízy na kladenském trávníku. Celkové skóre 5:1 vyznívá jasně v boleslavský prospěch. „Podobně jako hráči a všichni fandové si přeji, aby nám tato pozitivní bilance vydržela,“ prohlásil sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela.

Na pěti gólech v kladenské brance se podíleli čtyři boleslavští střelci. Dvakrát se trefil Radim Holub, jednou Abraham, Rolko a Rajnoch. Mladoboleslavskou síť se podařilo rozvlnit pouze Cigánkovi v loňském podzimu.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2006 Mladá Boleslav – Kladno 2:0 (Holub, Abraham).

Jaro 2007 Kladno – Mladá Boleslav 0:0

Podzim 2007 Mladá Boleslav – Kladno 2:1 (Holub, Rolko – Cigánek)

Jaro 2008 Kladno – Mladá Boleslav 0:1 (Rajnoch)

Poslední vzájemném utkání se hrálo 24. února letošního roku. Rozhodl ho v 8. minutě Rajnoch akrobatickým zakončením Hodúrova rohového kopu. Kladenské snahy o vyrovnání zmařil boleslavský brankář Pižanowski. Jeho spoluhráč v útoku Radim Holub nastoupil ke 300. ligovému utkání své kariéry.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Ševinský, Rolko, Kopic, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hodúr, Poláček (80. Sedláček) – Táborský (46. Mendy), Řezníček (70. Holub). Připraveni ještě byli Hrdlička, Dittrich, Vaněček a Miller.

Sestava SK Kladno: Pavlík – Bartoš, Killar, Hochmeister (17. Beneš), Krob – Zoubele (78. Vršajevič), Gross, Cigánek (61. Kousal), Jablonský – Kroupa, Szabo. Připraveni ještě byli Rada, Čáp, Semerák a Kostolanský.

Fanshop banner