Rozhodl jediný gól Bořila
Klub

Rozhodl jediný gól Bořila

Redakce

Těsným vítězstvím nad jihočeským protivníkem si udrželi boleslavští dorostenci první příčku v tabulce. Vyrovnaný souboj rozhodly dva momenty. Prvním bylo vyloučení budějovického brankáře za podražení Zahustela a druhým Bořilova trefa. V neděli 21. září jedou boleslavští dorostenci k mistrovskému utkání do Mostu, který je po šesti kolech na 10. místě, ale s pěti remízami ještě neporaženým družstvem.

Hned v úvodní minutě utkání měl boleslavský brankář Kanaval plné ruce práce s likvidací budějovického útoku. Odpovědí byl o čtyři minuty později krásný centr Dudky z levé strany před soupeřovu branku, kde budějovický brankář stihnul míč o chloupek dříve než Zahustel. V 11. minutě po přihrávce Dudky vystřelil dobře k tyči Smetana. Gólman jeho střelu vyrazil.

V 19.minutě nestačil Tvaroha na soupeře, ten utekl po levém křídle a zpětnou přihrávkou připravil palebnou pozici spoluhráči, jenž boleslavskou branku přestřelil. Vzápětí na druhé straně hřiště spolupráci Dudky s Rýdlem zakončil Bořil hlavou mimo. Ve 29. minutě po Rýdlově centru opět pálil Bořil, ale gólman stihl vytěsnit na roh. V závěru poločasu individuální akce završili nepřesnými střelami nejprve Dudka a po něm i Kučera.

Dvě minuty po zahájení druhého poločasu Šíma šikovně vysunul Zahustela, toho při kličce podrazil českobudějovický brankář a rozhodčí jej bez váhání vyloučil. Dudkův trestný kop hlavičkoval Bořil nad.

Po gólu volala také akce v 63.minutě, kterou po spolupráci s Kučerou zakončil těsně mimo branku Dudka. Oslabení soupeře využil až v 70.minutě Bořil. Na začátku povedené kombinace byl Kučera, jenž přihrál za soupeřovu obrannou linii Zahustelovi, po jehož přihrávce Bořil snadno doklepával míč do českobudějovické sítě – 1:0.

V závěrečné desetiminutovce šance ke zvýraznění vítězství promarnili dvakrát Bořil a jednou Bým.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Pečínka (83. Jeník), Bým, Bílý, Rýdl – Tvaroha (29. Šíma), Smetana, Kučera (74. Šorm), Dudka – Zahustel (89. Kubát), Bořil.

Gól: 70. Bořil

Rozhodčí: Kořínek

Fanshop banner