Dva góly boleslavských hráčů stačily jen na bod
Klub

Dva góly boleslavských hráčů stačily jen na bod

Redakce

Boleslavští byli favority proti poslednímu týmu tabulky, který v předchozích pěti zápasech ani jednou nevyhrál a s jedenácti inkasovanými góly měl nejděravější obranu ze všech účastníků Gambrinus ligy. Rozdíl v herním projevu byl v prvním poločase očividný. Boleslavští byli jistější v kombinaci i ve většině osobních soubojích. Zaslouženě vedli, ale o tři body se připravili vlastním gólem a nepřesnou ofenzívou ve druhém poločase. V Českých Budějovicích nezískali bod, nýbrž dva ztratili.

Z českobudějovické sestavy byl pro Millera nejnebezpečnější exboleslavský útočník Tomáš Sedláček, ale jeho střely z dálky neměly naději na úspěch. Hlavička po centru Homoláče těsně před přestávkou měla téměř gólové parametry, naštěstí břevno boleslavské branky přeletěla.

Budějovickou defenzívu nejvíce proháněl Mendy a Řezníček při akcích po pravém křídle. Už v 5.minutě zahrál Žižkovi na housle Kalina, ale přihrávka na Papadopulose před branku neprošla. Ve 23. minutě Mendy levačkou těsně minul budějovickou branku.

Ve 32. minutě Benát předskočil váhajícího Macha a řítil se sám na Millera, který však rychle vyběhl a na hranici šestnáctky byl u míče dříve, než sprintující budějovický hráč.

Za tři minuty kopala Mladá Boleslav krátce po sobě dva rohové kopy. První, který byl dílem dezorientovaného Žižky, jenž si Poláčkův centr málem srazil do vlastní branky, budějovická obrana odvrátila, ale ten druhý z Poláčkovy kopačky hlavou usměrnil Mendy za Kučerova záda – 0:1.

Poločas dohráli boleslavští fotbalisté ve značné pohodě, když drželi míč pod kontrolou kombinační hrou a čekali na příležitost ke kolmé přihrávce na některého z nabíhajících útočníků. Bohužel už nepřidali druhý gól, kterým by soupeři vzali elán. Naopak mu ho přidali Kalinovým vlastním gólem po změně stran.

Druhý poločas začali Budějovičtí s vervou a hrnuli se k boleslavské šestnáctce. Janíček měl plno práce s Benátem, ale přikryl ho. Millera zaměstnali Šíma a Žižka střelami z dálky. V 52. minutě se opět projevili boleslavští útočníci. Řezníček se probil přes Horejše, přihrávku na Papadopulose však v pádu přikryl brankář Kučera.

V 56. minutě Benátův prudký centr proletěl malým vápnem před boleslavskou brankou, kde se na míč marně natahovali Svátek se Sedláčkem. O dvě minuty později Benát svoji akci zopakoval a i když byl jeho spoluhráč Sedláček opět krátký, míč v plném běhu napálil Kalina do vlastní sítě – 1:1.

Přestože boleslavští hráči měli v dalším průběhu častěji míč pod kontrolou a v závěru i více fyzických sil, tak jejich akce trpěly nepřesností ve finální fázi. Proto už druhý gól nepřidali. Brankář Miller se vyznamenal v 73. minutě, když vyrazil ránu Sedláčka, který se na boleslavskou branku hnal po obehrání Janíčka, a podruhé deset minut před koncem odvážným pádem pod nohy Sedláčka, po kterém musel být ošetřován.

Budějovickou obranu nejvíce zaměstnala série tří rohových kopů kolem 64. minuty, Mendyho akce z pravé strany v 72. minutě, Řezníčkova střela do obránce Lešiny po předchozí spolupráci Mendyho s Kalinou v 79. minutě a individuální akce Poláčka přes Leštinu v 88. minutě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy, Rajnoch, Sylvestre (73. Opiela), Poláček – Papadopulos (77. Pecka), Řezníček (90. Táborský). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Ganugrava a Kubásek. Kvůli zranění byli mimo hru Hrdlička a Kysela.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera – Žižka, Hunal, Horejš, Leština – Benát (89. Hudson), Homoláč, Hílek, Šíma – Svátek (65. Ondrášek), Sedláček (90. Stráský). Připraveni ještě byli Jasanský, Skopalík, Peroutka a Křížek.

Góly: 57. Kalina vlastní – 35. Mendy

Rozhodčí: Franěk – Mencl, Teuber

ŽK: Hílek, Homoláč – Rajnoch, Řezníček

Diváků: 2341

Fanshop banner