Duel bratrské dvojice Hloušků
Klub

Duel bratrské dvojice Hloušků

Redakce

Utkání 6. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – FK Baumit Jablonec“B“ se hraje v sobotu 13. září od 10,15 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Postaví se proti sobě týmy z konce tabulky, které dosud získaly shodně po třech bodech, ale také bratři Hlouškové. Starší Josef Hloušek trénuje mladoboleslavskou juniorku a mladší Jiří Hloušek koučuje jabloneckou juniorku.

Jablonečtí úvodní tři utkání mistrovské sezóny ČFL prohráli. Nejprve doma se Spartou Krč 1:4, potom v Hlavici 0:3 a doma se Slavií Praha“B“ 0:1. Ve čtvrtém kole vyhráli na hřišti Liberce“B“ 4:0. Před týdnem doma podlehli Písku 0:1.

Boleslavští venku prohráli se Slavií Praha“B“ 0:1 a v Písku 1:3. Doma třikrát remizovali na třech různých hřištích. Na Astonce s Hlavicí 1:1, na někdejším hlavním trávníku Městského stadionu s Libercem“B“ 1:1 a na dnešním hlavním hřišti Městského stadionu s Varnsdorfem 0:0. Největším nedostatkem svěřenců trenéra Josefa Hlouška je mizerná střelecká potence. V pěti zápasech tři góly dali Chramosta, Táborský a Humaj.

Boleslavští po třech remízách a dvou prohrách čekají na první výhru v mistráku, ale také na první domácí výhru nad jabloneckým rivalem v ČFL. V předchozích dvou pokusech totiž nedosáhli ani na jeden bod. Také proto ve vzájemné bilanci mistrovských utkání je na tom lépe Jablonec“B“.

Vzájemná bilance:

Podzim 2006 Mladá Boleslav“B“ – Jablonec“B“ 2:3 (T.Sedláček, Vajgl - Valenta 2, Mičkal)

Jaro 2007 Jablonec“B“ – Mladá Boleslav“B“ 2:2 (Šísler, Patka – Žáček, T.Sedláček)

Podzim 2007 Mladá Boleslav“B“ – Jablonec“B“ 0:2 (Procházka, Mičkal)

Jaro 2008 Jablonec“B“ – Mladá Boleslav“B“ 1:2 (Norek – Mašek, Schubert)

Teprve po dvou prohrách a jedné remíze se dočkala boleslavská juniorka výhry nad jabloneckým protivníkem. V letošní jarní sezóně na hřišti v České Dubu o tom rozhodli Mašek se Schubertem v úvodní desetiminutovce. Na konci prvního poločasu jablonecký Norek snížil a protože po změně stran už žádný gól nepadl, radovali se Boleslavští z vítězství.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Svoboda, Brezinský, Mrvík, Horák – Dittrich (90. Kadlec), Vajgl, M.Sedláček, Vaněček – Mašek, Schubert (88. Kalíšek). Připraveni ještě byli útočník Dytrt a brankář Ehrenberger.

Jarní sestava FK Jablonec“B“: Bočok – Krejčí, Mička, Rathouz, Norek – Novotný, Adam, Šísler, Kulhánek (31. Šulc) – Procházka, Nulíček. Připraveni ještě byli Vávra, Ruman, Janků, Baranyk, Petřivý a Kopal.

Fanshop banner