Rozhodne souboj Pecka versus Sedláček
Klub

Rozhodne souboj Pecka versus Sedláček

Redakce

Pro fandy boleslavského fotbalu navždy zůstanou Luboš Pecka a Tomáš Sedláček symboly prvních úspěchů v Gambrinus lize i evropských pohárech. Navíc oba tito hráči vyhlášení neúnavnou bojovností jsou dobrými kamarády. Nic na tom nezměnilo roční Peckovo zahraniční angažmá a současné Sedláčkovo působení v Českých Budějovicích. Diváci se právem těší na jejich střelecký souboj.

Kdo sestřelí svůj někdejší klub? Povede se Tomáši Sedláčkovi dát gól týmu, v jehož dresu propotil litry potu a na jehož soupisku se letos v létě po sedmi odsloužených letech nevešel? Povede se Luboši Peckovi dodržet tradici ve střílení gólů do sítě týmu, který vede trenér Tobiáš?

Tomáš Sedláček za Mladou Boleslav v letech 2004-08 odkopal 84 ligových utkání, ve kterých dal devět gólů. Ovšem nejdůležitější trefy v mladoboleslavském dresu byly ty, kterými vyřadil Olympique Marseille na podzim 2006 a Cittá di Palermo na podzim 2007 z Poháru UEFA. V letošním létě přestoupil a také se s celou rodinou přestěhoval z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic, kde je zatím jediným střelcem Dynama v nového ligovém ročníku.

Na co se těší nejvíce? „Na všechny kluky, zvláště na Pecku a na Rolka, ale i na všechny ostatní, se kterými jsem strávil v boleslavské kabině hodně roků.“

V neděli 14. září 2008 bude Tomáš Sedláček poprvé ve své profesionální kariéře hrát proti Mladé Boleslavi. „Bude to zvláštní,“ přiznal. Jaké má fotbalista pocity, když hraje proti klubu, ze jehož barvy se nedávno bil a pro který se vydával ze všech sil? „To nevím, nedovedu si to zatím představit, ale určitě chci dát Boleslavi gól,“ vyslal Sedláček varování svým nedávným spoluhráčům a dnes protivníkům.

„Tomáš Sedláček je můj dobrý kamarád. Přeji, ať se mu daří, ale doufám, že dám o jeden gól více než on,“ přijímá kamarádovu výzvu Luboš Pecka. O něm je známo, že se mu mimořádně daří proti Českým Budějovicím a zvláště proti týmům trenéra Tobiáše, jenž mu před lety upřel prvoligové angažmá.

„Je to pravda, na jihu Čech se mi vždycky dařilo. Naposledy jsem tam dal dva góly. A kde byl pan Tobiáš, vždycky jsem jeho mužstvu vstřelil gól. Snad se to povede i teď.“ Přestože jsou České Budějovice na konci ligové tabulky, nepovažuje je Pecka za lehkého soupeře. „Bude to těžký zápas. Jak znám pana Tobiáše, tak hráče na nás dobře připraví, všichni budou jistě bojovat a my se bude muset hodně snažit zlomit zápas v náš prospěch.“

Fanshop banner