Na jihu Čech vyhráli jen jednou
Klub

Na jihu Čech vyhráli jen jednou

Redakce

Mladá Boleslav hrála s Českými Budějovicemi o prvoligové body už šestkrát a jenom jednou prohrála, a to na konci srpna 2004. Od té doby čtyřikrát vyhrála a jednou remizovala, to znamená, že čtyři roky neprohrála. Celkové skóre 12:8 je příznivé pro Mladou Boleslav. Za zmínku stojí, že třetinu boleslavských gólů do českobudějovické sítě nastřílel Luboš Pecka v ročníku 2006/07.

Ve třech utkáních hraných na českobudějovickém hřišti se Mladá Boleslav radovala z výhry jen jednou. Přehled vzájemných prvoligových střetnutí Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi:

Podzim 2004 ČB – MB 3:0 (Kulič, Lafata, Vozábal)

Jaro 2005 MB – ČB 1:0 (Palát)

Podzim 2006 MB – ČB 4:2 (Pecka 2, Rajnoch, Kysela – Volešák, Táborský)

Jaro 2007 ČB – MB 0:3 (Pecka 2, Kysela)

Podzim 2007 ČB – MB 2:2 (vlastní Voříšek, Horejš – Kysela, Rajnoch)

Jaro 2008 MB – ČB 2:1 (Řezníček 2 – Mrkvička)

Poslední vzájemné utkání Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi (2:1) se hrálo v neděli 2. února 2008 a rozhodl ho Řezníček svými premiérovými trefami v Gambrinus lize. Poprvé se prosadil ve 4. minutě po Kyselově centru. Podruhé ve 38. minutě, když byl na konci pohledné spolupráce Rajnocha s Hodúrem. Protože se mezi Řezníčkovými góly do boleslavské branky trefil českobudějovický Mrkvička, skončil první poločas 2:1. Po změně stran už nikdo se skórem nepohnul. V dramatickém závěru Mladá Boleslav uhájila výhru oslabená, neboť od 85. minuty hrála bez vyloučeného stopera Procházky, jenž nedovoleně zastavil brejk Dolejše.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Procházka, Kopic, Kalina – Kysela, Rajnoch, Hodúr (87. Hrdlička), Táborský (61. Poláček) – Mendy, Řezníček (67. Sedláček). Připraveni ještě byli Holub, Ganugrava, Vaněček a Pižanowski.

Jarní sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera – Peroutka (46. Leština), Horejš, Homoláč, Žižka – Šíma, Vozábal, Hílek (78. Svátek), Plocek (66. Dolejš) - Stráský, Mrkvička. Připraveni ještě byli Mašát, Mezlík, Šmíd a Křížek.

Před rokem, přesněji v neděli 2. září 2007, skončilo utkání na českobudějovickém trávníku jedinou remízou (2:2) z dosavadních šesti ligových střetů boleslavských a budějovických fotbalistů. Pro Mladou Boleslav to bylo smolné utkání. Prohrávala od 19. minuty vlastním gólem obránce Voříška. Přestože Kysela ve 30. minutě po Sedláčkově centru a Rajnoch v 65. minutě po Voříškově centru vývoj otočili, na výhru to nestačilo. Ve čtvrté minutě nastavení vyrovnal Horejš po Černého trestňáku, který si vymyslel nepřesný sudí Královec.

Loňská budějovická remíza byla posledním zápasem pro mladoboleslavského trenéra Luďka Zajíce. Následující den 3. září 2007 jej vystřídal Zdeněk Ščasný. Ten vydržel na boleslavské lavičce do 17. března 2008.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Voříšek (76. Holub), Rolko, Kopic, Brunclík – Sedláček, Matějovský, Rajnoch, Poláček (46. Kalina) – Kysela (87. Hrdlička), Mendy. Připraveni ještě byli Táborský, Řezníček, Vaněček a Pižanowski.

Podzimní sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera – Plocek, Hunal, Horejš, Šmíd (46. Žižka) – Plichta (62. Adamec), Homoláč, Jungr (69. Stráský), Hílek, Černý – Radzinevičius. Připraveni ještě byli Křížek, Bíro, Vozábal a Hrbáč.

Fanshop banner