Hráči na druhé straně
Klub

Hráči na druhé straně

Redakce

Při duelu SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav najdeme v kádrech pět hráčů, kteří působili v obou klubech. Někdejší boleslavští fotbalisté Pavel Kučera, Jan Riegel a Tomáš Sedláček jsou dnes v českobudějovickém kádru a naopak Luboš Pecka a Ivo Táborský z dnešní mladoboleslavské soupisky oblékali v minulosti českobudějovický dres.

Útočník Tomáš Sedláček přestoupil z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic v letošním létě. Za Mladou Boleslav v letech 2004-2008 odkopal 84 ligových utkání, ve kterých dal devět gólů. Ovšem nejdůležitější trefy v mladoboleslavském dresu byly ty, kterými vyřadil Olympique Marseille na podzim 2006 a Cittá di Palermo na podzim 2007 z Poháru UEFA.

Defenzivní záložník Jan Riegel přestoupil z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic v letošním létě. Po ligových zkušenostech v Příbrami a Drnovicích si připsal v Mladé Boleslavi za dva roky (2006-08), ve kterých stihnul dvě operace kolena a půlroční hostování v Hradci Králové, jen šest prvoligových startů s jedním vstřeleným gólem.

Brankář Pavel Kučera přestoupil z Mladé Boleslavi do Českých Budějovic v loňském létě. Se zkušenostmi z Blšan a Viktorie Žižkov přišel do Mladé Boleslavi v zimě 2004, pomohl jí k postupu do Gambrinus ligy, kde potom v boleslavském dresu v období 2004-07 odchytal 24 ligových utkání.

Útočník Ivo Táborský přestoupil do Mladé Boleslavi v loňském létě ze Slavie Praha, ale v té době hostoval v Českých Budějovicích. Za jihočeský tým, v jehož barvách kopal i druhou ligu, si přispal 21 startů a 6 gólů v Gambrinus lize.

Útočník Luboš Pecka v ročníku 2006/07 ve dvou zápasech nasázel Českým Budějovicím čtyři góly a těší se, že přidá další. Největší motivací pro jeho střelecký apetit je skutečnost, že na českobudějovické lavičce sedí trenér Tobiáš, který mu zhatil prvoligové angažmá právě v Dynamu České Budějovice. Pecka do Mladé Boleslavi přestoupil v létě 2004 z tehdy třetiligových Prachatic a s devíti prvoligovými starty z českobudějovické epizody.

Fanshop banner