Máme o osm bodů víc
Klub

Máme o osm bodů víc

Redakce

Utkání 6. kola Gambrinus ligy SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 14. září od 17 hodin na českobudějovickém E.ON stadionu. Střetne se poslední se čtvrtým týmem aktuálního ligového pořadí, ve kterém má Mladá Boleslav osm mistrovských bodů náskok před Českými Budějovicemi. Autobusy s fanoušky odjíždějí z mladoboleslavského Městského stadionu v nedělním odpoledni ve 12,30 hodin.

V tomto ligovém ročníku je SK Dynamo České Budějovice prvním soupeřem v aktuálně horším postavení než Mladá Boleslav, která po úvodní prohře na Spartě hrála čtyřikrát vždy proti týmům výše umístěným v ligové tabulce (Zlín, Jablonec, Brno, Olomouc).

Přesto boleslavský tým drží už čtyři ligová kola neporazitelnost. Po prohře v úvodním kole se Spartou Praha 0:1 porazil Zlín 1:0, remizoval s Baumitem Jablonec 1:1, porazil Brno 2:0 a Olomouc 2:1.

Zároveň FK Mladá Boleslav po pěti kolech patří mezi tři mužstva s nejlepší prvoligovou defenzívou. Nejlépe je na tom vedoucí AC Sparta Praha, která dostala jen dva góly. Tři inkasovaly FK Mladá Boleslav a FC Tescoma Zlín.

V dosavadních šesti vzájemných ligových střetech Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi padlo rovných 20 gólů. To je průměr na jedno utkání více než tři góly (3,33). Rekordními výsledky byly dvě jednoznačné výhry 3:0, na podzim 2004 ve prospěch Českých Budějovice a na jaře 2007 naopak ve prospěch Mladé Boleslavi.

Bilanci vstřelených gólů vede Pecka (4) před Kyselou (3) a Rajnochem (2) s Řezníčkem (2). Všichni jsou v současném kádru, jedině střelec vítězného gólu z jara 2005 Palát již v Mladé Boleslavi nepůsobí.

V úvodu ligovém ročníku 2008/09 se o šest ligových gólů FK Mladá Boleslav podělilo pět střelců: 2 – Řezníček, 1 – Papadopulos, Sylvestre, Poláček a Rajnoch.

Budějovičtí dosud v lize skórovali jen jednou. Do branky Sparty Praha se trefil exboleslavský forvard Tomáš Sedláček.

Fanshop banner