Bořil zbořil Liberec
Klub

Bořil zbořil Liberec

Redakce

Dorostenci sice v Liberci prohrávali, ale do přestávky vývoj utkání otočili a ve druhém poločase soupeře dorazili. Dva góly dal dorostenecký reprezentant Bořil, který se navíc na dalších třech výrazně podílel a patřil k nejlepším fotbalistům na hřišti. Dva góly přidal Zahustel a jeden Smetana. Boleslavští poskočili do čela pořadí české dorostenecké ligy.

V 10.minutě mladoboleslavská obrana sice odolala libereckému rohovému kopu, ale odražený míč soupeř dokázal dorazit do Krchovy branky a ujmout se vedení – 1:0. Liberečtí se radovali necelých deset minut.

V 18. minutě Vorasického dlouhé autové vhazování prodloužil Zahustel hlavou a Bořil vyrovnal – 1:1. Následoval liberecký tlak s několika nepříjemným standardními situacemi, které boleslavská obrana přečkala. Ve 36. minutě Bořilův brejk zakončil Smetana ranou do šibenice – 1:2. Tři minuty před pauzou Rýdlův centr z levé strany uklidil Bořil přesnou hlavou do liberecké sítě – 1:3.

Po přestávce se na trávník vrátili boleslavští dorostenci s vědomím dvougólového vedení a přestože jim chvílemi vázla kombinace, tak po většinu druhého poločasu se hrálo v jejich režii. V 62. minutě spolupráci Vorasického s Bořilem gólově završil Zahustel – 1:4. Od té chvíle už nebylo pochyb o tom, že všechny body připadnou boleslavskému družstvu. Tečku za vydařeným utkáním udělal Zahustel v 84. minutě, když se po centru Bořila ocitl sám před libereckým gólmanem a nedal mu šanci – 1:5.

Sestava FK Mladá Boleslav: Krch – Vorasický (70. Jeník), Bým, Bílý, Rudzan (53. Šíma) – Tvaroha (60. Šorm), Smetana, Dudka (84. Synek), Rýdl – Zahustel, Bořil.

Góly MB: 18. a 42. Bořil, 62. a 84. Zahustel, 36. Smetana

Rozhodčí: Martínek

Fanshop banner