Opět bez vyloučeného Martínka vydřeli jen bod
Klub

Opět bez vyloučeného Martínka vydřeli jen bod

Redakce

Ani v pátém mistrovském utkání ČFL si juniorka neužila radosti z výhry a zůstala na posledním místě v tabulce. Touhu po vítězství měla podpořit šesti borců z prvoligového kádru (Kubásek, Ševinský, Opiela, Sedláček, Ganugrava a Kysela), ale krátce po změně stran ji torpédoval hrubou nedisciplinovaností stopér Martínek, kterého po druhé žluté kartě vykázal sudí Pilný předčasně ze hřiště.

V úvodní desetiminutovce se varnsdorfský útok třikrát chytil do ofsajdové pasti. Na druhé straně brankář Macháček nejsložitější situaci řešil po Opielově rohovém kopu. Teprve v 18. minutě přinutil střílející Jiroušek padnout na zem Kubáska. V 25. minutě Jiroušek obešel ve vápně Martínka, ale na Kubáska nevyzrál.

V dalších ofenzivních náznacích Varnsdorfu na Nesvadbův roh nedosáhl na malém vápně Svojtka a křížná rána Křemena minula jen těsně Kubáskovu branku.

Z boleslavských hráčů v prvním poločase střílel Fabián mimo, Schubertovu ránu u levé tyče Macháček lapil a po kolmici Opiely pospíchal do šance Kysela, ale byl u míče o zlomek vteřiny později než varnsdorfský brankář. Ani dva slepené rohové kopy Opiely a Sedláčka v předposlední minutě první půle k mimořádnému ohrožení soupeřovy branky nevedly.

Hned po změně stran na půlící čáře Horák obehrál Vrabce, ale Kysela ze slibně vyhlížející akce vytěžil jen rohový kop, který potom v nepovedené spolupráci se Sedláčkem zahodili. Ve 48. minutě na parádní Sedláčkův centr Kysela nedosáhl.

V 51. minutě byl po druhém žlutém napomínání vyloučen stopér Martínek a podruhé v domácím zápase výrazně oslabil boleslavský tým. Trenér Hloušek obranu vyspravil Mrvíkem na úkor stažení útočníka Schuberta.

V 52. minutě brankář Kubásek perfektně zasáhl u levé tyčky při střele Macháčka, jenž se na malém vápně kličkou zbavil Horáka. O tři minuty později kopali boleslavští Opiela a Sedláček zase dva slepené rohy, ale bez gólového efektu. V 59. minutě Vrabcův centr z pravé strany proletěl malým vápnem před Kubáskovou brankou, ale potom následovala ofenzivní chvilka Boleslavi.

Individuální průnik zakončil Kysela nepřesnou ranou. Kombinace Svobody, Ganugravy a Kadlece skončila rohem. Po Sedláčkově trestňáku a zmatcích ve varnsdorfské šestnáctce přestřelil Kysela. A dvě pumelice vyslal směrem na Macháčkovu branku Kadlec. První dobře mířenou mezi tyče trefil bránícího Jirouška do hlavy, druhou netrefil vůbec nic.

V 76. minutě prohrál Svoboda souboj s Křenem, ten přihrál Formáčkovi do ofsajdu, který rozhodčí zaznamenali a jasnou gólovou akci Varnsdorfu správně zastavili.

Boleslavský brankář Kubásek si musel dát pozor při střeleckých pokuse Jakobovského a štěstí při něm stálo v 83. minutě, kdy Vrabcův centr usměrňoval Formáček hlavou z malého vápna těsně vedle pravé tyče.

Ani tři nastavené minuty na bezgólovém skóre nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Svoboda, Martínek, Ševinský, Horák – Sedláček, Ganugrava, Opiela (72. Kadlec), Fabián (64. Humaj) – Kysela, Schubert (54. Mrvík). Připraveni ještě byli Mašanský, Malík a Ehrenberger.

Sestava SK Slovan Varnsdorf: Lukáš Macháček – Čapek, Svojtka, Vavroušek, Nesvadba – Vrabec (87. Laušman), Jiroušek, Jakobovský, Křemen (72. Vaško) – Grubhoffer, Zdeněk Macháček (59. Formáček). Připraveni ještě byli Ginzel, Jordák a Vaňák.

ŽK: Horák, Martínek, Svoboda – L. Macháček, Nesvadba, Jakobovský, Formáček

ČK: Martínek

Rozhodčí: Pilný – Haleš, Šob

Diváků: 160

Fanshop banner