Boleslav v poháru nepřešla přes Hlavici
Klub

Boleslav v poháru nepřešla přes Hlavici

Redakce

V Poháru ČMFS skončili Boleslavští hned ve druhém kole na venkovském hřišti SK Hlavice. Po prohraném poločase sice Pecka a Ganugrava vyrovnali na 2:2, ale postupový gól už nikdo nedal. A tak došlo na penaltový rozstřel. V něm Hlavičtí vyhráli 4:3 a postoupili překvapivě do třetího kola tuzemské pohárové soutěže. Boleslavští tak zopakovali tři roky starou ostudu s vyřazením z druhého pohárového kola na hřišti třetiligového Náchoda.

V úvodní pětiminutovce propásli Boleslavští dvě příhodné akce ke skórování, což značně ovlivnilo další průběh pohárového utkání. Po Sylvestreho rohu Peckovu hlavičku odkopl hlavický obránce z brankové lajny a o chvíli později na Sylvestreho oblouček z trestného kopu jen o milimetry nedosáhl hlavou Procházka. Kdyby hlavická defenzíva podlehla, utkání by jistě mělo jiný vývoj. Ale na „kdyby“ se fotbal nehraje…

Důrazný hlavický forvard Gnahoui netrefil Šedovu branku a na druhé straně po narážečce s Kyselou pálil Sylvestre nad. Nepřesně stříleli také Poláček a Opiela.

Ve 30. minutě Gnahoui vybojoval roh a po jeho rozehrání ve zmatcích boleslavské defenzívy zakončoval Koblížek z ofsajdu. O dvě minuty později dal Chrdle dokonce gól, ale rozhodčí ho kvůli ofsajdovém postavení střelce neuznal. Varování boleslavští fotbalisté nevzali na vědomí a zle na to doplatili.

Dvakrát se neprosadil Mendy, po centru Kysely hlavičkoval nad a slabou střelu z dálky Bejr snadno chytil.

Ve 39. minutě nechal Procházka vystřelit Mizeru a ten šťastně z plného běhu překonal Šedu – 1:0. Za dvě minuty Chrdlova střela z dálky proletěl houštinou těl a překvapila brankáře Šedu podruhé – 2:0.

Jestliže v prvním poločase bylo dění na hřišti vyrovnané, tak po změně stran se většinou hrálo jen na hlavickou branku. V 50. minutě mířil těsně nad Ganugrava. V 53. minutě po vyhraném vzdušném souboji Rolka, jenž se vysunul na hrot útoku, snížil přízemní ranou Pecka – 2:1. V 62. minutě nadějně rozehraná boleslavská akce skončila nepřesným Sedláčkovým centrem. Za tři minuty Peckovu střelu levačkou brankář Bejr vyrazil na roh, který kopl Sedláček mizerně.

V 73. minutě Sedláček ve zdánlivě ztracené situaci vybojoval rohový kop. Ten provedl Sylvestre a hlavou zakončil Ganugrava – 2:2. Dvě minuty po vyrovnávacím gólu mohlo být veselo, ale dlouhé Kyselovo autové vhazování do soupeřova vápna zakončil Pecka střelou těsně vedle.

Čtvrt hodiny před koncem se dvakrát předvedl hlavický Chrdla. Nejprve se pokoušel prosadit individuálním průnikem zleva a vzápětí jej pustil do šance asistent rozhodčího Blaschke, když přehlédl ofsajd. Boleslavská defenzíva však přežila.

V 78. minutě Kyselu v trestném území podrazil Cintula, ale v uplynulé ligové sezóně nejlépe hodnocený sudí Příhoda penaltu kupodivu neviděl.

V závěrečné desetiminutovce měla Mladá Boleslav několik slibných příležitostí strhnout vedení na svoji stranu. Po Kalinových centrech hlavičkoval Pecka těsně vedle a Rolko nad břevno. Sylvestreho technickou střelu od levé tyče vytáhl Bejr na roh a po jeho rozehrání se neprosadil hlavičkující Rolko. Následoval další rohový kop a nepřesná Ganugravova střela.

Utkání po čtyřminutovém nastavení skončilo nerozhodně 2:2 a o postupu do třetího kola Poháru ČMFS tudíž musel rozhodnout penaltový rozstřel.

Začali Boleslavští. V první sérii Sylvestre bezpečně dal a stejně dobře si vedl Flachbart – 1:1. Ve druhé sérii Peckovu střelu levačkou Bejr lapil, kdežto Gnahoui překonal Šedu – 2:1. Ve třetí sérii se Sedláček nemýlil, ale Dido branku netrefil – 2:2. Čtvrtá série na šancích nic nezměnila, neboť Ganugrava i Jeník se trefili – 3:3. V páté sérii Procházkův kop Bejr chytil a Martínkovu ránu Šeda nikoliv – 4:3. Hlavice si vykopala postup.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Kalina, Rolko, Procházka, Mach – Mendy (46. Janíček), Opiela (46. Ganugrava), Sylvestre, Poláček (55. Sedláček) – Kysela, Pecka. Připraveni ještě byli Ševinský, Humaj, Fabián a Kubásek. Chyběli Rajnoch (reprezentace), Řezníček (reprezentace"21"), Miller (zranění), Hrdlička (zranění), Táborský (trest). S mužstvem mimo soupisku byli Papadopulos a Nečas.

Sestava SK Hlavice: Bejr - Cintula, Charuza, Koblížek, Flachbart – Herodes (63. Jeník), Corea, Mizera, Kulhánek (67. Martínek) – Gnahoui, Chrdle (80. Dido). Připraveni ještě byli Šíranec a Koubus.

Góly: 39. Mizera, 41. Chrdle – 53. Pecka, 73. Ganugrava

ŽK: Corea, Dido

Rozhodčí: Příhoda – Kovařík, Blaschke

Diváků: 700

Fanshop banner