S Varnsdorfem o Černého Petra
Klub

S Varnsdorfem o Černého Petra

Redakce

Utkání 5. kola ČFL FK Mladá Boleslav“B“ – Slovan Varnsdorf se hraje v sobotu 6. září od 10,15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Střetnou se v něm dva aktuálně nejslabší třetiligové týmy. Kdo z nich vyhraje, výrazně se posune v tabulce, kdo prohraje, zůstane na posledním místě. Při remíze se ze dna tabulky nepohne ani jeden.

Oba sobotní soupeři mají nové vedení. Mladoboleslavskou juniorku v létě začal trénovat Josef Hloušek, který na jaře přišel ze Slovanu Varnsdorf asistovat trenérovi prvoligovému mužstvu FK Mladá Boleslav Karlu Stannerovi.

Vedení SK Slovan Varnsdorf v letošním létě angažovalo Zbyňka Bustu se zkušenostmi z prvoligového klubu Bohemians 1905. Pod jeho vedením tým v úvodních čtyřech mistrovských zápasech ani jednou nevyhrál. Prohrál venku se Slovanem Liberec“B“ a s Pískem vždy 1:2, doma remizoval s Viktorii Žižkov“B“ a Slavojem Vyšehrad shodně 1:1.

Podobně jako Varnsdorf i mladoboleslavská juniorka získala pouhé dva body ze čtyř mistrovských utkání nové sezóny ČFL. Statistika vzájemných utkání je zcela vyrovnaná.

Bilance dosavadních vzájemných mistrovských utkání v ČFL:

Podzim 2006 FK Mladá Boleslav“B“ – SK Slovan Varnsdorf 0:0

Jaro 2007 SK Slovan Varnsdorf – FK Mladá Boleslav“B“ 2:0

Podzim 2007 FK Mladá Boleslav“B“ – SK Slovan Varnsdorf 0:0

Jaro 2008 SK Slovan Varnsdorf – FK Mladá Boleslav“B“ 1:3

Při posledním střetu se od počátku hrál svižný fotbal. Domácí Varnsdorf se ujal vedení ve 34. minutě Broschinským z penalty přísně nařízené rozhodčím Navarou. Pět minut po změně stran Vaněčkův centr usměrnil hlavou Mašek a vyrovnal. V 72. minutě Maškův brejk gólově dokonal Schubert a dvě minuty před koncem po Vaněčkově akci a přihrávce M.Sedláčka boleslavskou výhru završil Kalíšek.

Jarní sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Brezinský, Mrvík, Vizingr, Horák – Kadlec (79. Kalíšek), M.Sedláček, Vajgl, Vaněček (88. Pára) – Schubert (85. Dytrt), Mašek.

Jarní sestava SK Slovan Varnsdorf: Macháček – Svojtka, Vrabec (85. Vaško), Křemen, Fikejz – Jordák (78. Sháněl), Holeček, Vavroušek, Patka – Broschinský (69. Čapek), Rezek.

Fanshop banner