Pro pohár chybí trenér a pětice hráčů
Klub

Pro pohár chybí trenér a pětice hráčů

Redakce

Podobně jako všechny prvoligové kluby i FK Mladá Boleslav vstupuje do Poháru ČMFS v 2. kole, jehož většina utkání se hraje v prvním zářijovém týdnu. Mužstvo FK Mladá Boleslav proti SK Hlavici povede Karel Stanner s dalšími asistenty Oto Brunegrafem a Ladislavem Maierem, neboť hlavní kouč Pavel Hapal bude plnit povinnosti asistenta u reprezentačního týmu Česka před kvalifikačním střetnutím v Severním Irsku.

Chybět bude také boleslavský kapitán Jan Rajnoch, který je v nominaci Česka, a útočník Jakub Řezníček, který je v nominaci Česka“21“. Do pohárového utkání nezasáhnou zranění brankář Miroslav Miller (zánět achilovky) a Tomáš Hrdlička (zlomené zánártní kosti). Mimo hru je také útočník Ivo Táborský kvůli vyloučení v mistrovském utkání ČFL.

Přesto jsou Boleslavští favoritem na postup do druhého pohárového kola. „Před sezónou jsme si řekli, že chceme uspět v lize i v poháru a těchto cílech nic neměníme,“ zdůraznil prezident mladoboleslavského fotbalu Josef Dufek.

Boleslavští berou pohárové utkání velmi vážně. Svědčí o tom skutečnost, že předzápasovou přípravu absolvují v podobném stylu, jako na ligu. To znamená, že po úterním tréninku se hráči společně přesunou do holovršského penzionu Sparing, odkud ve středečním odpoledni odjedou přímo do Hlavice.

Pro boleslavské příznivce raději uvádíme, že cesta na středeční fotbal vede přes Mnichovo Hradiště, Klášter Hradiště nad Jizerou, Jivinu, Neveklovice, Strážiště, Kozmice a kousek za obcí Vápno směrem na Vystrkov odbočkou vpravo do Hlavice. Houbaři a rekreační cyklisté ty končiny dobře znají.

Fanshop banner