Řezníček s Poláčkem uťali černou sérii
Klub

Řezníček s Poláčkem uťali černou sérii

Redakce

Boleslavští ukončili dvouleté čekání na výhru nad olomouckým soupeřem, který na boleslavském Městské stadionu až ve druhém poločase naznačil, proč čtyři předchozí ligová utkání neprohrál. V prvním poločase Boleslavští zaslouženě získali dvougólové vedení, když Drobisze překonal v 8. minutě Řezníček a ve 30. minutě Poláček. Olomoucký Hořava v 57. minutě snížil a o body se bojovalo do poslední minuty utkání. Výhrou nad Olomoucí poskočila Mladá Boleslav na třetí místo v ligové tabulce.

Boleslavským se povedl vstup do utkání. Už ve 3. minutě měl obrovskou příležitost ke skórování Papadopulos, ale jeho technický oblouček přes gólmana Drobisze, který podstoupil na hranici šestnáctky úspěšný souboj s Řezníčkem, minul jen o pár centimetrů opuštěnou branku.
V 8. minutě Poláček u postranní čáry obehrál Hubníka, přihrál ve vápně Řezníčkovi a ten tvrdou ranou pod břevno bezmocného Drobisze otevřel skóre – 1:0. Tři minuty po gólu spolupráce Sylvestreho s Mendym vyvrcholila průnikem Papadopulose do trestného území, kde jej dva protihráči zastavil nedovoleně, ale sudí faul neviděl a penaltu nepískal.

Olomouckou odpovědí na boleslavský gól byl brutální faul Hubníka na Sylvestreho na půlící čáře. Ve 30. minutě zvýšil boleslavské vedení Poláček – 2:0. Střelou do prázdné branky potrestal hrubé nedorozumění brankáře Drobisze se stoperem Šuškavčevičem.

Do přestávky už další gól nepadl. Z boleslavských hráčů měli příležitosti Papadopulos, Řezníček a Kalina. Olomoucké útoky postrádaly přesnost a ráznost střelby. Pokusy Komárka, Hubnika, Kaščáka a Škerleho boleslavští obránci zablokovali. Co nezvládli oni, to šlo mimo nebo do Šedovy náruče.

Černou chvilku brankář Šeda zažil krátce po změně stran v 57. minutě. Nezvládl centr do malého vápna a v následných zmatcích se podařilo olomouckému Hořavovi šťastně prostřelit houšť hráčů a trefit se k levé tyči – 2:1. „Míč se mi ztratil ve sluníčku a tak jsem ho špatně trefil, ten gól beru na sebe,“ sypal si po utkání popel na hlavu brankář Šeda.

Olomoučtí vycítili šanci na bodový zisk, ale stříleli hodně nepřesně. Na trávníku vzplanula bitva o každý míč. Přibylo důrazu v soubojích, ubylo fotbalové kreativity. Boleslavští hrozili hlavně ze standardních situací, po jedné z nich v 59. minutě si Olomoučtí dali málem vlastence, ale míč se odrazil od tyče mimo branku.

Čtvrt hodiny před koncem Heidenreich po rohu nepovedeně hlavičkoval. Ač byl neobsazený, tak jeho koníček přeskočil boleslavské břevno. Vítězství mohl potvrdit Pecka, který se po zranění vrátil na hřiště na poslední půlhodinu za aplausu diváků. Ti všichni zklamaně vydechli, když boleslavský útočník ve druhé minutě nastaveného času po Kyselově přihrávce šel sám na olomouckou branku, ale neprosadil se. Peckovu ránu od levé tyče famózně vyrazil na roh Drobisz.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda – Kalina, Janíček, Procházka, Mach – Mendy, Rajnoch, Sylvestre (70. Opiela), Poláček – Řezníček (59. Pecka), Papadopulos (86. Kysela). Připraveni ještě byli Ševinský, Rolko, Ganugrava a Kubásek.
Boleslavský trenér Hapal neměl k dispozici Hrdličku (noha v sádře po utkání v Brně), Táborského (trest za vyloučení v ČFL) a Millera (akutní zánět achilovky).

Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz – Škerle, Komárek, Šuškavčevič (46. Hudec), Heidenreich – Kaščák, Hořava (85. Silva), Melinho – Hubník, Ordoš, Kazár (46. Onofrej).

Góly: 8. Řezníček, 30. Poláček – 57. Hořava

ŽK: Janíček – Hubnik, Komárek, Heidenreich

Rozhodčí: Matějek – Teuber, Dobrovolný

Diváků: 4840

Fanshop banner