Sedmdesátiletý Macháček učí mladé brankáře
Klub

Sedmdesátiletý Macháček učí mladé brankáře

Redakce

Jiří Macháček oslavil sedmdesátiny na počátku letošního srpna. Jako trenér brankářů asistoval hlavním koučům boleslavského týmu při postupu z druhé do první ligy a při premiérovém vstupu do evropských pohárů. A jak se vede penzionovanému brankáři dnes? „Dobře, ale úplně na penzi nejsem, protože chodím trénovat mladé brankáře,“ odpověděl s úsměvem štíhlý chlapík, na kterého bílé vlasy prozrazují, že toho v životě i ve fotbale pamatuje už hodně.

Jiří Macháček na post trenéra brankářů v prvoligovém realizačním týmu rezignoval před dvěma lety, kdy už jej unavovalo přibývající cestování po České republice a Evropě. A protože prezident boleslavského fotbalu Josef Dufek si lidských i profesních předností Macháčka velmi váží, na úplný fotbalový odpočinek jej odejít nenechal.

Nyní se podílí na přípravě mladých gólmanů. „Zatím to vyhovujeme jim i mně,“ prohlásil. Má na starosti dvanáct brankářů převážně dorosteneckého věku. Trénuje je a rozdává rady. Své svěřence sleduje především při domácích zápasech, na cizí hřiště vyjíždí jen sporadicky.

Pochvaluje si, že kluci projevují zájem na sobě pracovat. „To je jeden z důvodů proč to dělám, pokud by nechtěli na sobě makat, byla by to ztrátu času jejich i mého.“ Kvalitu a perspektivu mladých brankářů hodnotí pozitivně. „Dva až tři by mohli dorůst do prvoligové úrovně. Proto si myslím, že Boleslav o budoucnost svých gólmanů nemusí mít strach.“

Poslechněte si názory Jiřího Macháčka ve video reportáži na tomto klubovém webu.

Fanshop banner