Stále bez výhry
Klub

Stále bez výhry

Redakce

Po čtyřech kolech zůstává boleslavská juniorka v ČFL bez výhry a spadla na úplné dno tabulky. Ze dvou venkovních zápasů nezískala ani jeden bod a jediný gól, který však k výhře nepomohl, dala v Písku Humajem. Doma si připsala dva body za dvě remízy. Nápravu hubené bilance může učinit v nejbližších dvou mistrovských kolech, které ji čekají na domácím hřišti proti Varnsdorfu a jablonecké juniorce.

FC Písek je letošním nováčkem ČFL, který se oprávněně pyšní pěkným sportovním areálem se třemi travnatými a jedním umělým povrchem na břehu řeky Otavy. Mladoboleslavští fotbalisté tamní prostředí znají z letních soustředění.
Písečtí po předchozích domácích výhrách nad slávistickou juniorkou 1:0 a Slovanem Varnsdorf 2:1 si troufali i na FK Mladá Boleslav“B“. Jejich touhu po výhře potvrdil již ve 2. minutě Zušťák, ale pálil vedle. V 10. minutě Písečtí rozehráli rychle trestný kop, ale Malý mířil opět mimo.
V 15. minutě se již skóre měnilo, když z levé strany centroval Kubiš, a za přispění jednoho z boleslavských obránců skóroval Hrbáč - 1:0.
Boleslavští fotbalisté se s nepříznivým začátkem nesmířili, podařilo se jim vyrovnat hru a ve 32. minutě i skóre. Po rohu Mašanského se hlavou k tyči trefil Humaj - 1:1. V závěru prvního poločasu vyslali Písečtí důrazné varování, když jejich kanonýr Zušťák trefil tyč.

Tři minuty po přestávce se dostal do zakončení písecký Kubiš, ale jeho střílený centr zlikvidoval výborně Kubásek. V 51. minutě se píseckému týmu podařil rychlý brejk. Zušťák uvolnil Linharta a jeho střela skončila v šibenici boleslavské branky - 2:1.
Písek si v následujících minutách vynutil stálý tlak, ale o výsledek byl neustále na vážkách. Boleslavský brankář Kubásek zlikvidoval v 68. minutě šanci Kubiše, stejně jako v 78. minutě střelu Malého. Píseckou dosavadní neporazitelnost a boleslavskou jalovost na soupeřových hřištích potvrdil v 88. minutě Pastyrik úspěšnou hlavičkou po Beránkově rohu - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Kubásek – Vizingr (77. Horák), Mrvík, Martínek, Fabián – Mašanský (57. Kadlec), Svoboda, Ganugrava, Sedláček – Humaj, Schubert (57. Vajgl).

Sestava FC Písek: Samoel – Brozman, Pastyrik, Pravda, Kubiš – Hrbáč (72. Beránek), Komárek (90. Hanzlík), Kosobud, Malý – Zušťák, Linhart (85. Marek).

Góly: 15. Hrbáč, 51. Linhart, 88. Pastyrik - 32. Humaj

ŽK: Pravda, Patyrik – Mrvík, Vajgl, Sedláček

Rozhodčí: Šedivý – Moník, Pilný

Diváků: 970

Reportáž z Písku vznikla ve spolupráci s Tomášem Věnečkem a Miroslavem Průchou.

Mladoboleslavskou juniorku nyní čekají dvě utkání na domácím hřišti se soupeři, kterým se vstup do mistrovského ročníku také moc nepovedl. Obě utkání, první v sobotu 6. září FK Mladá Boleslav“B“ – Slovan Varnsdorf a druhé v sobotu 13. září FK Mladá Boleslav“B“ – FK Baumit Jablonec“B“, se hrají od 10,15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Fanshop banner