Dva roky čekáme na výhru
Klub

Dva roky čekáme na výhru

Redakce

Mladá Boleslav má se Sigmou Olomouc nepříznivou bilanci. Z osmi střetů o ligové body vyhrála třikrát, jednou remizovala a čtyřikrát prohrála při celkově pasivním skóre 12:14. Mladá Boleslav nad Olomoucí nevyhrála dva roky, naposledy se jí to povedlo na konci července 2006. Potom dvakrát na olomouckém hřišti prohrála a jednou doma remizovala.

Bilance dosavadních vzájemných ligových utkání:

podzim 2004 FK MB – Olomouc 1:2 (Pecka – A.Bednář, Vyskočil)

jaro 2005 Olomouc – FK MB 2:0 (König, Babnič)

podzim 2005 Olomouc – FK MB 2:3 (Onofrej, Hudec – Holub, Vít, Kysela)

jaro 2006 FK MB – Olomouc 2:0 (Vít, Sviták)

podzim 2006 FK MB – Olomouc 2:1 (Holub, Brezinský – Randa)

podzim 2006 Olomouc – FK MB 3:1 (Janotka, M.Hubník, V.Schulmeister – T.Sedláček)

podzim 2007 Olomouc – FK MB 1:0 (Kazár)

podzim 2007 FK MB – Olomouc 1:1 (Holub – Kazár)

V předchozích dvou ligových ročnících se oba duely boleslavských a olomouckých fotbalistů konaly vždy na podzim, neboť jarní odvety se předehrávaly v prosincovém termínu starého roku. V ročníku 2008/09 tomu tak nebude. Odveta letošního srpnového utkání je v Olomouci na programu až příští rok v březnu.

Poslední vzájemné utkání boleslavských a olomouckých fotbalistů se konalo v neděli 9. prosince 2007 na mladoboleslavském Městském stadionu. V boleslavské základní sestavě chyběli vykartovaní Voříšek, Hrdlička a Rajnoch.

Ve 14. minutě Kaščák nastartoval Kazára a ten v sólu proti Pižanowskému dal vedoucí olomoucký gól. Od té doby se Boleslavští hrnuli k soupeřově brance, ale většinou bez efektu. Hlavičkami trefili břevno Kopic a Rolko, vždy po trestných kopech Holuba. Neprosadili se Kalina ani Kysela sami před brankářem Drobiszem. Pět minut před pauzou vyrovnal Holub po spolupráci s Mendym. Ve druhém poločase boleslavský tlak pokračoval, ale ani jedenáct rohových kopů k vítěznému gólu nepřispělo.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 1:1

Loňská sestava FK Mladá Boleslav: Pižanowski – Sedláček (51. Brunclík, 78. Táborský), Rolko, Kopic, Procházka – Kysela (56. Vaněček), Matějovský, Mendy, Kalina – Holub, Mašek. Připraveni ještě byli Poláček, Řezníček a Šeda.

Loňská sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz – Jindřišek, Šuškavčevič, Škerle, Hudec – Bajer (35. Knakal), Kaščák, Rossi Silva, Onofrej – Kazár (48. Randa), M.Hubnik (82. Schulmeister). Připraveni ještě byli Komárek, Bueno, Petr a Lovásik.

Fanshop banner