Boleslav zaostává za Olomoucí jen o bod
Klub

Boleslav zaostává za Olomoucí jen o bod

Redakce

V utkání 5. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc, které se hraje v nedělním odpoledni 31. srpna od 17 hodin, očekávají mladoboleslavští fotbalisté nesmírně tuhý boj o důležité mistrovské body. Trenér Pavel Hapal má pohromadě téměř kompletní kádr. Nedávno zraněný Luboš Pecka je fit, naopak pro zranění vypadl Tomáš Hrdlička a za vyloučení v utkání ČFL je v trestu Ivo Táborský.

Hrdlička má na levé noze sádru po brutálním zákroku brněnského Doška. „Šíleně to bolelo, vůbec jsem na nohu nemohl došlápnout,“ popisuje Tomáš Hrdlička nepříjemnou chvíli, kdy nedobrovolně opouštěl hřiště.

Podobně jako trenér Pavel Hapal také brankář Miroslav Miller vyřazení Hrdličky ze hry lituje. „Určitě jeho absence v defenzívě bude znát, Tomáš v úvodních ligových zápasech předváděl výborné výkony a bude nám chybět, ale trenér jistě najde variantu, jak ho nahradí.“

Po zranění lícní kosti se vrací Luboš Pecka, ale zda nastoupí v základní sestavě, není jisté. „Bude to hodně těžké utkání,“ tuší nejlepší střelec letní přípravy.

Jak musí boleslavský tým proti Olomouci hrát, aby uspěl?

„Musíme hrát z dobře zabezpečené obrany a dávat pozor na jejich nebezpečné brejky. Mají nyní docela fazónu, tak to bude nepříjemný zápas,“ odpověděl brankář Miroslav Miller. Když zopakuje svůj brněnský výkon, může Mladá Boleslav proti Olomouci pomýšlet na tři body navzdory tomu, že hanácký protivník v dosavadních čtyřech ligových zápasech neprohrál.
Olomouc dvakrát vyhrála, nad Bohemians a Viktorii Plzeň shodně 2:1, a dvakrát remizovala, se Spartou Praha a Baumitem Jablonec stejným výsledkem 1:1.

Mladá Boleslav však na tom není o mnoho hůře. Po prohře se Spartou Praha 0:1 porazila Zlín 1:0, remizovala s Baumitem Jablonec 1:1 a porazila Brno 2:0. Takže neprohrála tři ligová utkání v řadě. Proto má šestá Mladá Boleslav v aktuální ligové tabulce jen o jeden mistrovský bod méně než druhá Sigma Olomouc.

Fanshop banner