Rajnoch a Řezníček se udrželi v reprezentaci
Klub

Rajnoch a Řezníček se udrželi v reprezentaci

Redakce

Dva mladoboleslavští fotbalisté jsou v reprezentačních výběrech Česka pro nejbližší zářijová utkání s kvalifikační důležitostí. Záložník Jan Rajnoch je v nominaci reprezentačního áčka pro utkání kvalifikace na MS 2010, které hraje Česko ve středu 10. září v Severním Irsku. Útočník Jakub Řezníček je v nominaci české jednadvacítky pro dvě utkání kvalifikace na ME 2009, které hraje Česko“21“ v sobotu 6. září v Turecku a v úterý 9. září s Ukrajinou.

Trenér Petr Rada se svými asistenty Pavlem Hapalem, Jaroslavem Šilhavým a Janem Stejskalem povolali k boji o kvalifikační body dvacet fotbalistů ze sedmnácti klubů. Z tuzemských dva dodala Sparta Praha a po jednom Baník Ostrava a Mladá Boleslav.

Reprezentační mužstvo Česka tvoří brankáři Petr Čech (Chelsea FC), Jaroslav Drobný (Hertha BSC Berlín), Daniel Zítka (RSC Anderlecht), obránci Zdeněk Grygera (Juventus FC), Marek Jankulovski (AC Milan), Michal Kadlec (Leverkusen), Zdeněk Pospěch (FC Kodaň), David Rozehnal (SS Lazio Roma), Tomáš Ujfaluši (Atletico Madrid), záložníci David Jarolím (Hamburger SV), Radoslav Kováč (FC Spartak Moskva), Jaroslav Plašil (CA Osasuna), Jan Polák (RSC Anderlecht), Jan Rajnoch (FK Mladá Boleslav), Libor Sionko (FC Kodaň), Radek Šírl (Zenit Petrohrad), útočníci Milan Baroš (Galatasaray Istanbul), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Miroslav Slepička (AC Sparta Praha), Václav Svěrkoš (FC Baník Ostrava).

Mladoboleslavský Jan Rajnoch si odbyl reprezentační premiéru teprve v nedávném srpnovém přátelském utkání Anglie – Česko, ale s jedním startem za národní mužstvo není jediným neostříleným reprezentantem. Fenin má pět, Svěrkoš čtyři, Šírl dva a Zítka jeden start. Slepička a Drobný zatím nemají na osobním kontě ani jeden reprezentační zápas.

Reprezentační výběr jednadvacetiletých fotbalistů trenéra Jiřího Kotrby má dvaadvacet členů včetně Martina Fenina, který je zároveň v Radově nominaci. Podobně jako Fenin dalších sedm hráčů působí v zahraničních klubech. Ze sedmi prvoligových klubů nejvíce reprezentantů dodala Slavia Praha (5). Brankář Švenger je jediným druholigovým hráčem v nominaci. Mladoboleslavský Jakub Řezníček je mezi čtyřmi útočníky jediným z tuzemské Gambrinus ligy.

V nominace ČR“21“ jsou brankáři Milan Švenger (Zenit Čáslav), Jakub Diviš (SK Slavia Praha), Dominik Rodinger (Slovan Bratislava), obránci Radim Řezník (FC Baník Ostrava), Ondřej Mazuch (ACF Fiorentina), Ondřej Kúdela (AC Sparta Praha), Marek Suchý (SK Slavia Praha), Jan Šimůnek (Wolsburg), Theodor Gebreselassie (SK Slavia Praha), záložníci Tomáš Hořava (SK Sigma Olomouc), Bořek Dočkal (FC Slovan Liberec), Mario Holek (Dněpropetrovsk), Tomáš Mičola (FC Baník Ostrava), Kamil Vacek (AC Sparta Praha), Marek Střeštík (1.FC Brno), Petr Janda (SK Slavia Praha), Michal Švec (SC Heerenveen), útočníci Martin Fillo (Viking FK), Tomáš Pekhart (Southampton FC), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Jakub Řezníček (FK Mladá Boleslav).

Jakub Řezníček prožil úspěšnou reprezentační premiéru v letošním srpnovém přátelském utkání v Cantanhede proti Portugalsku, kde se podílel na dvou gólech. Po faulu na Řezníčka kopal Střeštík úspěšně penaltu a o tři minuty později boleslavský forvard sám dal rozhodující třetí gól, čímž završil výhru mladých Čechů 3:2.

Fanshop banner