Brankář Miller prodloužil smlouvu
Klub

Brankář Miller prodloužil smlouvu

Redakce

Brankář Miroslav Miller je služebně nejstarším členem mladoboleslavského kádru. Letos načal již sedmý mistrovský ročník a prodloužil smlouvu do konce června 2011. Když ho nepostihne propad formy nebo neskolí brutální soupeř s následným dlouhým léčením, tak pravděpodobně v letošním podzimu oslaví 100. start v Gambrinus lize. Po vyhraném utkání v Brně mu schází šest startů.

Právě na brněnském trávníku potvrdil, že patří k oporám mladoboleslavského mužstva. Za dvougólového vedení při očekávaném tlaku soupeře udržel nulu. Samozřejmě za pomoci spoluhráčů. Ti si však snáze udržovali nasazení a víru v body, když sledovali svého brankáře, jak včasně a jisté vybíhá téměř až na hranici šestnáctky a jak se obětavě vrhá pod nohy dotírajícím hráčům Brna.

Profesionální kontrakt s FK Mladá Boleslav prodloužil do 30. června 2011 podpisem nové smlouvy v závěru letošního srpna, jen osm dnů po svých osmadvacátých narozeninách. Z Jinočan přes kluby Rudná, Bohemians a Admira/Slavoj Praha přišel v roce 2001 do tehdy druholigové Mladé Boleslavi. V jejím dresu si užil postup ze druhé do první ligy i dvě sezóny evropských pohárových zápasů. Letošní letní přípravu zkusil brankářský kemp v Anglii a spolupráci s trenérem mužstva druhé německé bundesligy Freiburgem. „Myslím, že mi to pomohlo,“ řekl o poznaných mezinárodních zkušenostech. Výkony v ligové brance to potvrzuje.

Fanshop banner