Hapal versus Uličný 5:0
Klub

Hapal versus Uličný 5:0

Redakce

Jednoznačně vyznívá letošní souboj současných trenérů FK Mladá Boleslav a 1.FC Brno ve prospěch Pavla Hapala. Po letním výprasku Brna na turnaji v Čelákovicích 3:0 porazili Hapalovi svěřenci Uličného tým i v prvoligovém utkání s nulou, tentokrát na jeho hřišti 2:0. Proto byl na tiskovce po brněnském utkání Pavel Hapal o poznání spokojenější, než jeho zkušenější rival Petr Uličný.

Před výkopem dohrávky 4. kola Gambrinus ligy oba trenéři pózovali pro fotografy s úsměvy, o nichž byli oba přesvědčení, že jim zůstanou i po devadesáti minutách. Hapal pod trenérem Uličným coby Brücknerovým asistentem v Olomouci hrál v počátcích své profesionální kariéry. Proto jejich setkání bylo médii sledované. Navíc oba měli v paměti třígólovou výhru Mladé Boleslavi nad Brnem při letošním červencovém turnaji v Čelákovicích. „Máme Boleslavi co vracet,“ kasal se před ligovým utkáním Petr Uličný.

„Nemůžu být spokojený,“ prohlásil brněnský kouč se svěšenou hlavou po prohraném ligovém utkání. „Jsem spokojený,“ řekl naopak boleslavský trenér.

Pavel Hapal ocenil vstup do utkání a bojovnost svých hráčů: „V první půli jsme měli ve hře dost kvalitních věcí, s druhou půli už tolik spokojený nejsem, protože nás Brno zaskočilo změněným rozestavením. Kdyby dal soupeř kontaktní gól, bylo by to ještě otevřené utkání. Náš problém byl, že jsme nedotáhli některé slibně rozehrané akce do zdárného konce. Spokojený jsem s bojovností, jakou jsme usilovali o ligové body.

Petr Uličný si stěžoval především na chladný výkon brněnských fotbalistů: „První poločas byl špatný a tak jsem po dlouhé době udělal v kabině bouřku. Podali jsme moc špatný výkon, málo běhali, soupeř byl lepší a Boleslav zaslouženě vyhrála.“

Fanshop banner