Hrdlička má nohu v sádře
Klub

Hrdlička má nohu v sádře

Redakce

Levý obránce Tomáš Hrdlička nedohrál ligové utkání v Brně přičiněním neomaleného zákroku brněnského útočníka Tomáše Doška, který se velmi těžko srovnával se skutečností, že on sám ani jeho útočný parťák Aleš Besta si na Hrdličku nekopli. Hrubý zákrok brněnského Doška sice sudí Adam ocenil žlutou kartou, ale boleslavský Hrdlička si se sádrou na levé noze dva měsíce nekopne do míče.

Došek zranil Hrdličku přibližně deset minut po změně stran nedaleko půlící čáry. Boleslavský obránce po ošetření za lajnou zkoušel pokračovat ve hře, ale s bolestivě prokopnutým nártem to opravdu nešlo. V 61. minutě Hrdličku na levém kraji boleslavské obrany nahradil Petr Mach.

„Mám to opuchlé a hodně to bolí, ale snad to nebude nic vážného,“ utěšoval se po utkání kulhající Hrdlička. Přítomný klubový lékař Miroslav Sinkule však tolik optimistický nebyl. A poraněného hráče odvezl na vyšetření do pražské Nemocnice Na Františku. Tam se bohužel potvrdila nejhorší možná varianta zranění. Rentgenové vyšetření odhalilo tři zlomené kůstky v nártu a Hrdlička hned vyfasoval sádrový krunýř. „Ten bude mít šest týdnů a teprve potom určíme další postup rekonvalescence,“ řekl Miroslav Sinkule. A tak pro Tomáše Hrdličku, jenž se stal jedním ze základních kamenů Hapalovy defenzívy, podzimní sezóna skončila nečekaně brzo…

Fanshop banner