Boleslav v Brně rozhodla už před pauzou
Klub

Boleslav v Brně rozhodla už před pauzou

Redakce

Boleslavským fotbalistům vyšel parádně první poločas. Brněnského soupeře přehrávali ve středu hřiště a Sylvestre s Rajnochem překonali brankáře Bureše. Po přestávce se Brněnští hodně snažili o kontaktní gól, kterým by se dostali do hry, ale boleslavská defenzíva s pozorným brankářem Millerem odolala. Dva Doškovy góly neuznal rozhodčí pro ofsajdy a na druhé straně Brnu odpustil penaltu za Dvorníkovo podražení Opiely.

Boleslavští začali bez respektu a Brněnští sebevědomě z faktu, že v předchozích třech kolech neokusili porážku. Inkasovali ji od Boleslavi podobně jako v loňské podzimní sezóně, kdy dostali ještě o jeden gól více, než letos.

V 19. minutě předvedli jednoduchou a efektivní kombinaci Mendy s Poláčkem a završil ji Sylvestre přízemní ranou přes šířku branky a mezi brankářovy nohy – 0:1$. V té chvíli by na brněnském stadionu bylo slyšet špendlík spadnout. Nejen publikum, ale i hráči v brněnských dresech vůbec nepočítali s možností, že by mohli dostat gól dříve, než nějaký dají. V následujících fázích hry Boleslavští ovládli střed hřiště, ale ofenzivní aktivitu často mařili vlastními nepřesnostmi.

V poslední minutě poločasu si na levé straně hřiště vyměnili Poláček se Sylvestrem několikrát míč, Poláčkův centr před brankou sice přeletěl Řezníčka a brněnská obrana atak odvrátila, ovšem jenom k Rajnochovi, který měl dost prostoru a času k přípravě střelby. Trefil se parádně k pravé tyči zaskočeného Bureše – 0:2.

Po přestávce se očekával brněnský tlak a přišel. Trenér Uličný vyslal stopera Trousila do útoku a stáhnul obrannou linii na tři hráče. Po utkání boleslavský kouč Hapal připustil, že se jeho mužstvo s novým rozestavením nedokázalo vypořádat. Navíc musel vystřídat zraněného beka Hrdličku, kterého bezohledně pokopal Došek.

Boleslavští zhustili prostor před svým vápnem, spoléhali na jistého brankáře Millera a čekali na brejkové příležitosti. V 58. minutě sice Došek trefil boleslavskou síť, ale z ofsajdu. O pět minut později měl plné ruce práce Miller s ránou Střeštíka. V 65. minutě Čoupkův centr doklepl do sítě Došek opět z ofsajdu a sudí mu neuznali již druhý gól.

Na brněnskou branku zkoušeli střílet Sylvestre a Kysela, oba však minuli. V 76. minutě po spolupráci s Papadopulosem se ocitl v šanci Opiela, kterého Dvorník v hloubi šestnáctky penaltově podrazil, ale sudí nezapískal.

V závěrečné desetiminutovce opakovaně předvedl své mimořádné schopnosti brankář Miller. Trousilovu bombu vyrazil před sebe, ale vzápětí odvážně zvládl dorážku z bezprostřední blízkosti a boleslavskou branku definitivně uchránil bek Kalina. Další brněnský atak zmařil vyběhnutím až na hranici trestného území, kde rázně pěstí odvrátil Poláchův centr. Tři minuty před koncem bravurně vyrazil Balážovu bombu z horního růžku na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina, Janíček, Procházka, T.Hrdlička (61. Mach) – Mendy (69. Kysela), Sylvestre, Rajnoch, Poláček – Papadopulos, Řezníček (67. Opiela). Připraveni ještě byli Rolko, Ganugrava, Nečas a Kubásek.

Sestava 1.FC Brno: Bureš – Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek (79. Baláž) – Kalivoda (46. Dvorrník), Mareček, Polách, Střeštík (79. Okleštěk) – Besta, Došek. Připraveni ještě byli Borák, Večeřa, Šural, L.Hrdlička.

Góly: 19. Sylvestre, 45. Rajnoch

ŽK: Došek – Kalina, Rajnoch

Rozhodčí: Adam – Gallo, Tacina

Diváků: 6150

Fanshop banner