V devíti ubránili bod
Klub

V devíti ubránili bod

Redakce

Boleslavští ani ve třetím mistrovském utkání nevyhráli a zůstávají ve spodní části tabulky. Tentokrát jejich touhu po třech bodech torpédovala zbytečná vyloučení Táborského a Martínka. Opustili spoluhráče za stavu 1:1 a tuto remízu oslabený tým uhájil. Jeden bod se tak stal skromným ziskem.

V úvodu Sedláčkův trestný kop se štěstím zlikvidoval nejistý brankář Mareček a proti Šedově brance mířil Brožík nad. V 10. minutě centr Nečase od pravé lajny si před libereckou brankou chladnokrevně zpracoval Táborský a podle brankáře jistě skóroval – 1:0. Libereckou odpovědí byla Dohnálkova individuální akce, při které prošel do šestnáctky přes Martínka, ale nikoliv přes Rolka. V 15. minutě po Sedláčkově rohu hlavičkoval Svoboda těsně nad.

V 18. minutě liberecký Liška, který v průběhu prvního poločasu předvedl dva nesmyslně hrubé zákroky, po nichž zůstal ve hře jen díky nepochopitelné benevolenci sudího Bureše, zamotal hlavy Nečasovi i Ganugravovi, ale průnik do boleslavské šestnáctky střelecky nezakončil.

Ve 27. minutě založil Svoboda ofenzivní akci, v jejímž finále po spolupráci s Táborským tvrdě a přesně vystřelil, ovšem gólman Mareček míč z horního růžku vytlačil na roh. Po jeho rozehrání Rolko hlavou líznul libereckou tyčku.

Protože se boleslavským fotbalistů nepovedlo vedení zvýraznit, potrestal je soupeř laciným vyrovnávacím gólem. Ve 36. minutě po centru R. Dejmka trefil hlavou branku Brožík – 1:1.

Než skončil první poločas, namířil Sedláček trestný kop těsně vedle a úplně v poslední minutě před přestávkou rozhodčí vyloučil Táborského za podražení Vlaska na půlící čáře.

Sedm minut po změně stran Táborského v předčasném odchodu ze hry následoval Martínek, který za podražení Martana byl napomínán žlutou kartou a to již podruhé v tomto utkání. Více než půlhodinová dvojnásobná liberecká přesilovka začala třemi slabými střelami, s nimiž si Šeda snadno poradil.

V 66. minutě se sice Rolko ocitl v nadějné šanci a hlavou jen těsně minul libereckou branku, ale to byla spíše ojedinělá situace druhého poločasu. Jinak se Boleslavští pozorně a často i obětavě bránili, mnohdy s pěti až šesti lidmi v obranné formaci.

Vlasko z dálky Šedu nepřekvapil. Když boleslavský brankář v 70. minutě už jen bezmocně přihlížel vyvrcholení soupeřovy akce, tak na malém vápně na poslední chvíli zasáhl obránce Horák. V 76. minutě R. Dejmkovi zmařil šanci odvážným skokem Šeda. V posledních dvou minutách utkání pálili tvrdě, ale nepřesně na boleslavskou branku z trestňáku Vlasko a ze hry Gecov.

Sestava FK Mladá Boleslav“B“: Šeda – Vizingr, Martínek, Rolko, Fabián – Nečas (55. Horák), Svoboda (81. Mrvík), Ganugrava, M.Sedláček – Táborský, Chramosta (46. Humaj). Připraveni ještě byli Pekár, Vajgl, Schubert a Ehrenberger.

Sestava FC Slovan Liberec“B“: Mareček – Matula, Jarkovský, Radek Dejmek, Liška – Novotný (62. Robin Dejmek), Gecov, Vlasko, Dohnálek (73. Pyšek) – Brožík (81. Zeman), Martan. Připraveni ještě byli Dostálek, Kesner, Štícha a Schöler.

Góly: 10. Táborský - 36. Brožík

ŽK: M.Sedláček, Martínek, Rolko, Mrvík – Liška

ČK: Táborský, Martínek

Rozhodčí: Bureš – Košan, Mareška

Diváků: 130

K příštímu utkání o body ČFL jede FK Mladá Boleslav“B“ v poslední srpnové sobotě do Písku.

Fanshop banner