V utkáních Boleslavi s Brnem padají góly
Klub

V utkáních Boleslavi s Brnem padají góly

Redakce

Utkání 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav v pondělí 25. srpna od 17,15 hodin je posledním ze čtyřdenního programu 4. kola Gambrinus ligy. Střetnou se týmy, v jejichž vzájemných kláních dosud padalo hodně gólů s průměrem 3,25 na utkání. Rekordní boleslavskou výhrou je 4:0 z podzimu 2004, naopak nejkrutější prohrou 0:3 z loňského podzimu. Brno je v popředí aktuálního ligového pořadí jako jedno ze čtyř neporažených mužstev. Mladá Boleslav ve středu tabulky na moravského rivala ztrácí pouhé tři body, které by ráda dorovnala.

Z osmi vzájemných střetnutí Mladé Boleslavi s Brnem ani jedno neskončilo remízou a výhry jsou rovnoměrně rozdělené mezi oba kluby. Celkové skóre vyznívá o dva góly příznivěji pro Mladou Boleslav 14:12. Z boleslavských fotbalistů se do brněnské branky nejčastěji trefoval Tomáš Sedláček, který dal tři góly, ale toto léto přestoupil do Českých Budějovic. O zbylých jedenáct gólů se podělilo dalších devět střelců. Bednář a Kulič dali po dvou gólech, Cigánek, Ordoš, Pecka, Holub, Mendy, Rajnoch a Kopic po jednom gólu. Ze všech střelců do brněnské sítě jsou v současném boleslavském kádru pouze tři (Pecka, Mendy, Rajnoch).

Bilance vzájemných ligových utkání:

Podzim 2004 MB – Brno 4:0 (Bednář 2, Sedláček, Cigánek)

Jaro 2005 Brno – MB 2:0 (Zelenka 2)

Podzim 2005 MB – Brno 2:1 (Kulič 2 – Švancara)

Jaro 2006 Brno – MB 4:2 (Simr, Zelenka, Horejš, Besta – Sedláček, Ordoš)

Podzim 2006 Brno – MB 2:0 (Mazuch, Pavlík)

Jaro 2007 MB – Brno 2:0 (Pecka, Holub)

Podzim 2007 Brno – MB 0:3 (Sedláček, Mendy, Rajnoch)

Jaro 2008 MB – Brno 1:3 (Kopic – Střeštík, Besta, Polách)

Poslední vzájemné utkání se hrálo v neděli 30. března 2008 na Městském stadionu v Mladé Boleslavi a ovlivnil ho gól Střeštíka z pětadvacáté vteřiny. Do té doby tak rychle inkasovaný gól boleslavské publikum nezažilo. Ze šoku se boleslavští fotbalisté v první půli neprobrali.

Teprve v 51. minutě na Hrdličkův trestný kop před brněnskou brankou nejvýše vyskočil Kopic a hlavou podle Lejsala vyrovnal. Navzdory tomu byli Brněnští nadále aktivnějším týmem a po šesti minutách šli opět do vedení. Polách perfektní kolmicí našel Bestu a ten v plném běhu špičkou kopačky usměrnil míč podle vybíhajícího Millera podruhé do boleslavské sítě. Gólový účet uzavřel v 89. minutě Polách filigránsky kopnutým trestňákem přes hráčskou zeď k pravé tyči Millerovy branky.

FK Mladá Boleslav – 1.FC Brno 1:3 (0:1)

Jarní sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Ševinský, Rolko, Rajnoch, Kopic – Kysela, Hrdlička (66. Mendy), Hodúr, Ganugrava (46. Dittrich) – Holub, Mašek (75. Sedláček). Připraveni ještě byli Poláček, Procházka, Vaněček a Šeda. Chyběli dlouhodobí marodi Pižanowský s Opielou a navíc vykartovaní hříšníci Kalina, Řezníček a Táborský.

Jarní sestava 1.FC Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Siegel - Kubáň, Polách (90. Večeřa), Mareček, Střeštík (70. Živný) – Došek (78. Baláž), Besta. Připraveni ještě byli Lira, Hanák, Simr a Bureš.

Příjemná je nejčerstvější vzpomínka na první červencovou sobotu, kdy se boleslavští a brněnští fotbalisté střetli v semifinále letního turnaje O pohár starosty města Čelákovice. Jednoznačný výsledek přípravného utkání 1.FC Brno – FK Mladá Boleslav 0:3 zařídili góly Poláček, Kysela a Papadopulos. Letní sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek – Kalina, Janíček, Rajnoch, Mach – Kysela, Sylvestre, Opiela, Poláček – Papadopulos, Táborský. Letní sestava 1.FC Brno: Hrdlička – Švejnoha (36. Král), Trousil, Dvorník, Čoupek – Kalivoda (36. Borák), Mareček, Polách, Střeštík – Došek (36. Živný), Šural (36. Vrána).

Mladá Boleslav touto výhrou nad Brnem postoupila do finále proti Slavii Praha, kterou vyřídila také 3:0 a čelákovický turnaj tak poprvé v jeho sedmileté historii vyhrála. Brno výhrou nad Jabloncem skončilo v turnaji třetí.

Fanshop banner