Do Brna jedeme s reprezentačním útokem
Klub

Do Brna jedeme s reprezentačním útokem

Redakce

V Hapalově souboru jediným aktuálním absentérem kvůli zranění je Luboš Pecka, který stále překonává následky pohmožděné lícní kosti. Sice s mužstvem trénuje, ale s opatrným přístupem v osobních soubojích. Při čtvrteční tréninkové hře na dvě branky dával dokonce hlavou gól, ale do ostrého utkání jej zatím lékaři nepustili. Mladá Boleslav však má i bez Pecky proti Brnu útok značného kalibru a to Papadopulose s Řezníčkem. Není v lize druhý takový klub, který může postavit útočné duo z reprezentantů.

Pokud by trenér Pavel Hapal v pondělí sestavil útok ze zmíněných čerstvých reprezentantů, byla by to v utkání proti Brnu premiéra paradoxně jen pro Řezníčka, který v loňském podzimu boleslavskou výhru na brněnském hřišti proseděl mezi náhradníky a při letošní jarní domácí prohře nebyl ani na lavičce. Kdežto Papadopulos si v boleslavském dresu proti Brnu zahrál v letním turnaji v Čelákovicích a dokonce mu v červencové přípravě dal gól. Řezníček na čelákovickém turnaji semifinále nehrál, nastoupil až ve finálové sestavě proti pražské Slavii.

Zraněný Luboš Pecka nemá na Brno příjemné vzpomínky. „S Prachaticemi jsem tam zažil čtyřgólovou nakládačku a s Mladou Boleslaví také nic příjemného,“ vzpomíná. V boleslavském dresu byl v Brně třikrát a pokaždé při prohře, jednou 2:4 a dvakrát 0:2. Když Mladá Boleslav v Brně vyhrála 3:0, tak byl Pecka na hostování v německém Aachenu.

Proto může být výsledkovým příslibem skutečnost, že v době pondělního utkání Mladé Boleslavi v Brně také nebude Pecka u toho. „V pondělí mě čeká vyšetření zraněné lícní kosti v Praze u specialistů, kteří rozhodnou o dalším způsobu rekonvalescence a případně i o tom, zda se můžu vrátit do hry. Věřím, že kluci v Brně vyhrají, budu jim na dálku držet palce.“

Fanshop banner