Tři body trefil Bořil po Dudkově rohu
Klub

Tři body trefil Bořil po Dudkově rohu

Redakce

Druhé mistrovské utkání české dorostenecké ligy hrálo boleslavské družstvo v Jinonicích na hřišti s umělou trávou za nepříjemného větru, který nepříjemně ovlivňoval kvalitu hry. Svěřenci trenéra Ládi Sedláčka se vyrovnali s náročnými klimatickými podmínkami i s nepřízní rozhodčího a vybojovali důležité tři body na horké pražské půdě. V sobotu jedou opět do Prahy, tentokrát pro změnu na Meteor.

Přestože boleslavské družstvo začalo utkání proti silnému větru, kontrolovalo hru a soupeři toho moc nedovolilo. První příležitost měl ve 13. minutě po Šímově akci Zahustel, ale hlavičkoval mimo. V 21. minutě ke gólu scházelo jen pár centimetrů. Z Dudkovy přihrávky trefil Bořil tyč.

Po půlhodině hry si vypracovali příležitost také hráči Motorletu, ale jejich střelec zamířil z úhlu pouze do boční sítě boleslavské branky. Před přestávkou ještě Dudka zahrozil z trestného kopu, ovšem pražský brankář dobře umístěný míč do horního vinglu vyrazil.

Druhý poločas začali Boleslavští opět dobře a Synek z příhodné pozice přestřelil. V období od 60. do 80. minuty hra oboustranně upadla do podprůměru. Fotbalu bylo pomálu, spíše aktéři neurovnaně bojovali o míč.

V 83. minutě Dudka rozehrál rohový kop a Bořil hlavou překonal brankáře – 0:1. V dalším průběhu včetně nesmyslného téměř desetiminutového nastavení již žádný gól nepadl a tak si boleslavští dorostenci odvezli velmi důležité tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval – Bílý, Bým, Pečínka, Rýdl – Tvaroha (46. Synek), Smetana, Dudka (88. Šorm), Šíma (76. Kubát) – Bořil, Zahustel (90. Rudzan). Připraveni ještě byli obránce Vorasický a brankář Krch.

Fanshop banner