Řezníček rozhodl utkání v Portugalsku
Klub

Řezníček rozhodl utkání v Portugalsku

Redakce

Premiéru v reprezentačním dresu jako hrom předvedl mladoboleslavský útočník Jakub Řezníček. Rozhodl totiž přátelské utkání národních týmů jednadvacetiletých fotbalistů Portugalsko – Česko 2:3, když se dostal do hry až po změně stran po vystřídání Pekharta. Po prohraném poločase Češi vývoj utkání otočili, když vyrovnávací gól dali z penalty po faulu na Řezníčka, který sám potom zařídil vítěznou trefu.

Jakub Řezníček v neděli gólem zachránil Mladé Boleslavi remízu proti Jablonci a o dva dny později přispěl rozhodujícím způsobem k výhře reprezentační jednadvacítky. Portugalci vedli o 5. minuty. Holek sice vyrovnal, ale ve dvouminutovém nastavení první půle strhl domácí portugalský tým vedení opět na svoji stranu.

Do druhého poločasu nastoupil místo Pekharta boleslavský forvard Řezníček, kterého v 63. minutě v šestnáctce obránce podrazil a nařízenou penaltu proměnil ve vyrovnávací gól Střeštík. Za tři minuty dal Řezníček vítězný gól, když zužitkoval Vackovu přihrávku za obrannou linii. Portugalci se už na odvetu nezmohli. Navíc jejich hvězdný Pelé za surový faul na Vacka byl vyloučen.

Statistika utkání:

Portugalsko“21“ – Česko“21“ 2:3 (2:1)

Sestava ČR“21“: Švenger (46. Diviš) – Kúdela, Mazuch, Šimůnek (46. Jabloncký), Švec (86. Mareček) – Jeslínek, Suchý, Janda (75. Krob), Holek (64. Vacek), Střeštík (64. Hořava) – Pekhart (46. Řezníček). Trenér Kotrba.

Góly: 5. Miguel Veloso, 45. Hélder Barbosa – 27. Holek, 63. Střeštík, 66. Řezníček

ČK: 69. Pelé (Portugalsko)

Rozhodčí: Xistra z Portugalska

Diváků: 5000

Fanshop banner